Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 2. 2016,
13.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Martin Albreht Sašo Taljat Luka Božič Peter Kauzer

Petek, 19. 2. 2016, 13.16

8 let

Martin Albreht boljši od Petra Kauzerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slalomisti na divjih vodah v okviru priprav na novo sezono ta konec tedna v Avstraliji nastopajo na drugi letošnji tekmi.

Pred dvema tednoma so tekmovali na odprtem prvenstvu Avstralije, ta konec tedna pa je na sporedu prvenstvo Oceanije. V petkovih kvalifikacijah se je s tretjim mestom izkazal kajakaš Martin Albreht, napredovanje v polfinale so si zagotovili še Peter Kauzer ter Sašo Taljat in Luka Božič v dvojcu, zadnji pa tudi polfinalni nastop v kanuju enosedu. Kanuistka Nina Bizjak bo v kvalifikacijah nastopila v nedeljo.

Kajakaš tacenskega kluba Martin Albreht je z dobro drugo kvalifikacijsko vožnjo priveslal do tretjega mesta po uvodnem delu tekmovanja na olimpijski progi v Penrithu. Na prvenstvu Oceanije sta se pred njim zvrstila le Francoz Mathieu Biazizzo in Američan Michal Smolen. V polfinale se je po pričakovanjih uvrstil tudi Peter Kauzer, ki je bil enajsti. Na prvi tekmi je nastopil tudi Janoš Peterlin, ki pa je priprave v Avstraliji že končal, tako da tokrat v konkurenci kajakašev nastopata le dva slovenska predstavnika.

Sašo Taljat in Luka Božič potrebovala le eno vožnjo

V konkurenci dvojcev sta v nadaljnjo fazo tekmovanja napredovala tudi Luka Božič in Sašo Taljat. V prvi kvalifikacijski vožnji sta zasedla četrto mesto, v drugi pa nista nastopila, zato so se z boljšim drugim časom pred njiju vrnili še nekateri tekmovalci. Primorca sta tako na koncu zasedla deveto mesto. Kvalifikacijski nastop sta najbolje opravila Nemca Franz Anton in Jan Benzien, druga sta bila Rusa Kuznecov in Larionov, tretja pa Francoza Picco in Biso. Luka Božič bo v polfinalu veslal tudi med kanuisti, saj je dosegel 19. čas kvalifikacij. Žal sta brez ponovnega nastopa ostala Sašo in Žiga Taljat. Sašo je bil 33., Žiga pa 46. Najhitrejši je bil Nemec Franz Anton, s skoraj dvema sekundama in pol zaostanka za njim je bil drugi Rus Kiril Setkin, tretje mesto pa je zasedel Slovak Alexander Slafkovsky. V soboto bodo na sporedu polfinali in finali kanuistov, kajakašic in dvojcev, v nedeljo pa sledijo še nastopi kanuistk ter polfinale in finale kajakašev.

Ne spreglejte