Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 2. 2016,
7.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Manny Pacquiao Filipini nestrpnost boks Timothy Bradley

Četrtek, 18. 2. 2016, 7.26

6 let, 7 mesecev

Manny Pacquiao homoseksualce primerjal z živalmi in povzročil vihar ogorčenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Filipinski boksarski zvezdnik Manny Pacquiao se je znašel v težavah, ko je v enem od intervjujev med politično kampanjo za sedež v filipinskem senatu homoseksualce primerjal z živalmi.

"Živali so boljše. Znajo razlikovati med moškimi in ženskami. Če dopustimo istospolna razmerja med ljudmi, smo slabši od živali," je modroval v intervjuju za filipinsko televizijsko postajo TV5 med kampanjo za senatni sedež v tej najbolj katoliški azijski državi.

Ogorčenje in posledice Nad osemkratnega svetovnega boksarskega prvaka v sedmih težnostnih kategorijah se je razumljivo zgrnil val ogorčenja. Nestrpne izjave, s katerimi je filipinskim volivcem pojasnjeval svoje stališče do istospolnih porok, imajo v Združenih državah Amerike, kjer je še do pred kratkim veljal za "dobrega fanta" boksa, že posledice.

37-letni borec, ki je maja lani izgubil "dvoboj stoletja" proti Floydu Mayweatherju mlajšemu – ta je v medijskem ogrevanju pred dvobojem zaradi obtožb o družinskem nasilju prevzel vlogo "slabega fanta" –, je že izgubil pogodbo z družbo Nike. "Mannyjeve izjave so odvratne, z njim ne sodelujemo več," so zapisali v sporočilu za javnost.

Opravičilo

Pacquiao se je pozneje opravičil. "Opravičujem se vsem, ki sem jih prizadel s primerjanjem homoseksualcev z živalmi," je sporočil prek Twitterja (spodaj), a dodal: "To pa ne spreminja mojega stališča do porok istospolno usmerjenih ljudi. Moja edina napaka je bila primerjava z živalmi, drugače sem povedal resnico. Resnico, ki jo sporoča Biblija."

Aprila še zadnjič v ring

Devetega aprila se bo Pacquiao (57 zmag, od tega 38 z nokavtom, šest porazov in dva neodločena izida) pomeril z 32-letnim Američanom Timothyjem Bradleyjem (33 zmag, od tega 13 z nokavtom, en poraz in en neodločen izid). To bo njegov zadnji dvoboj. Glede na to, da bo potekal v ameriški igralniški meki Las Vegasu, ki mu pravijo tudi mesto greha, bo zagotovo čutil posledice zadnjih nestrpnih izjav. Če je imel na dvoboju z Mayweatherjem občinstvo na svoji strani, aprila najbrž ne bo tako.

Ne spreglejte