Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
30. 1. 2013,
8.49

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Al Ain Luka Božič Peter Kauzer

Sreda, 30. 1. 2013, 8.49

1 mesec, 1 teden

Luka Božič v puščavi brez prostega dneva

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za Luko Božičem je že dobršen del priprav na divji vodi. Slovenski kanuist je trenutno v Al Ainu, kjer se pripravlja na novo sezono.

Luka je eden izmed prvih v slovenski reprezentanci, ki je preizkusil pogoje v Al Ainu. Očitno pa so se v vodstvu kajakaške reprezentance pravilno odločili, ko so za priprave izbrali mesto blizu Abu Dabija. Pred tem so več ali manj odhajali v Avstralijo. "Moram povedati, da sem nad pogoji pozitivno presenečen. Proga je vrhunska, vreme je konstantno, ni prevroče, tako da se da vse treninge normalno opraviti," so bile prve besede primorskega kanuista. "Sprva sem imel nekaj težav s prilagajanjem na nov čoln ter čisto novo progo, a sem se vsega skupaj kmalu navadil in prišel v pravi ritem treniranja, tako da je zdaj vse v redu," doda londonski olimpijec.

Do nedavnega so bili na pripravah le trije Slovenci. Peter Kauzer, Janoš Peterlin in Luka Božič. Njihove priprave so se že prevesile v drugi del."Pravkar smo čez polovico trening kampa v Al Ainu, treniramo veliko, povprečno po tri treninge dnevno. To je dovolj, saj je voda na progi zelo močna, tako da je treba vedno držati čoln. Do zdaj sploh nismo še imeli prostega dneva in če bo šlo tako naprej, ga tudi ne bomo imeli," je optimističen Luka, ki je znan po tem, da mu energije nikoli ne primanjkuje.

Všeč mu je Kauzerjev način treniranja

Očitno pa je Luka, ki bo v letošnji sezoni nastopil v dveh disciplinah (kanuju enosedu in dvojcu), izkoristil prisotnost našega najboljšega kajakaša in aktualnega svetovnega prvaka Petra Kauzerja. "Na sistem Petrovega treninga sem se takoj privadil in mi zelo ustreza. V prihodnje se bom zagotovo udeležil še kakšnih priprav z njim. Tudi razumemo se zelo dobro, tako da dobrega vzdušja v ekipi ne manjka," navdušeno razlaga Luka, ki je pred kratkim praznoval svoj 22. rojstni dan in ima lahko pred seboj še svetlo prihodnost, saj že zdaj v dvojcu s Sašem Taljatom spadata v sam svetovni vrh. Luka in Sašo imata v dvojcu bržkone že zagotovljeno mesto v reprezentanci, pri kanuju enosedu pa je konkurenca pri nas bistveno večja. "Upam, da bo moj trud na koncu poplačan. Zavedam se, da bo na izbirnih tekmah za slovensko reprezentanco šlo zelo na tesno, ampak potrudil se bom po svojih najboljših močeh," še za konec pove "Ljubo", ki bo priprave v Al Ainu sklenil 8. februarja. Nato si bo vzel nekaj časa za počitek, potem pa že skupaj s Sašem potujeta v francoski Pau, kjer bosta skupaj trenirala v dvojcu, tam pa se bosta tudi privajala na nov model čolna.

Ne spreglejte