Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 6. 2022,
19.33

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Luka Bojanc Sara King Teja Belak Tjaša Kysselef Lucija Hribar svetovni pokal Osijek

Petek, 10. 6. 2022, 19.33

1 leto, 10 mesecev

Osijek, svetovni pokal v gimnastiki

Lucija Hribar v Osijeku finalistka na gredi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Lucija Hribar | Lucija Hribar je bila drugi dan kvalifikacij svetovnega pokala v športni gimnastiki v Osijeku najbolj uspešna med Slovenci. | Foto Luka Vovk/Sportida

Lucija Hribar je bila drugi dan kvalifikacij svetovnega pokala v športni gimnastiki v Osijeku najbolj uspešna med Slovenci.

Foto: Luka Vovk/Sportida

Telovadka Lucija Hribar je bila drugi dan kvalifikacij svetovnega pokala v športni gimnastiki v Osijeku najbolj uspešna med Slovenci. Hribarjeva si je namreč na gredi s sedmim dosežkom (12,000) priborila nedeljski finale. Prvo oceno tega orodja je prejela domačinka Ana Derek (13,600).

V kvalifikacijah na gredi je danes nastopila tudi Tjaša Kysselef, ki si je že v četrtek s tretjo oceno pritelovadila finale preskoka.

V sobotnem finalu bo imela Slovenija kar dve železi v ognju za zmago, saj je imela Teja Belak med vsemi zanesljivo najboljšo oceno na preskoku.

Na gredi pa se je Kysselefovi pripetila napaka in je tekmo na tem orodju v konkurenci 34 telovadk z 10,800 točke končala na 23. mestu.

Hribarjeva je nastopila še v kvalifikacijah parterja, kjer je bila kot najboljša Slovenka na tem orodju 14. z oceno 11,900, Sara King (10,766) je bila 25.

Danes je nastop na krogih opravil tudi Luka Bojanc, vendar se mu sestava ni dobro posrečila, tako da je z 11,700 tekmo končal na 19. mestu. Prvo oceno ima svetovni prvak iz 2019 in evropski iz 2020, Turek Ibrahim Colak (15,00).

Slovenski tabor si je tako v Osijeku, na generalki za domači svetovni pokal v Kopru prihodnji teden, priboril tri finalne nastope. Tejo Belak in Tjašo Kysselef v soboto čaka finale preskoka, Lucijo Hribar pa v nedeljo še finale gredi.

Preberite še:

Teja Belak
Sportal Teja Belak v finale s prvo oceno preskoka
Ne spreglejte