Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 2. 2023,
17.25

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Cottbus Lucija Hribar

Sobota, 25. 2. 2023, 17.25

1 leto, 2 meseca

GIMNASTIKA, SVETOVNI POKAL, COTTBUS

Lucija Hribar v Cottbusu za las ob kolajno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
gimnastika, Koper, svetovni pokal, 3. dan, Lucija Hribar | Enaindvajsetletna Ljubljančanka je zmagovalnimi stopničkami zaostala zgolj za 67 tisočink točke. | Foto Grega Valančič/Sportida

Enaindvajsetletna Ljubljančanka je zmagovalnimi stopničkami zaostala zgolj za 67 tisočink točke.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska telovadka Lucija Hribar je uspešno začela novo gimnastično sezono z vrhuncema na spomladanskem evropskem ter jesenskem svetovnem prvenstvu, na katerem bodo delili tudi vozovnice za olimpijske igre v Parizu. Na svetovnem pokalu v nemškem Cottbusu je v današnjem finalu dvovišinske bradlje za las ostala brez kolajne na četrtem mestu.

Lucija Hribar si je v četrtkovih kvalifikacijah finale najboljše osmerice pritelovadila s petim dosežkom (13,033). Za današnjo predstavo na bradlji pa je prejela 12,833 točke, kar je v boju za odličja pomenilo četrto mesto.

Enaindvajsetletna Ljubljančanka je zmagovalnimi stopničkami zaostala zgolj za 67 tisočink točke.

Zmago je slavila evropska prvakinja 2022 z ekipo ter srebrna na bradlji, Italijanka Alice D'Amato (14,500). Druga je bila Meolie Jauch (13,533), tretja pa Nizozemka Tisha Vollemann (12,900).

"Ko smo prišli v Nemčijo, je bilo kar malo strašljivo, kako močna je bila konkurenca. Zelo sem počaščena, da sem v taki izjemni družbi sploh prišla v finale," je uvodoma za STA iz dvorane Lausitz sporočila finalistka, ki ji je tako v kvalifikacijah kot finalu sestava lepo uspela.

"Vajo sem naredila zelo lepo, le pri seskoku sem naredila dodaten korak, ki me je danes stal kolajne. A vseeno sem zelo zadovoljna. Za prvo tekmo v sezoni in v takšni konkurenci je dosežek vrhunski," je še dodala simpatična telovadka, ki bo sestavi na bradlji kmalu še povišala težavnost.

"Res kmalu. Sama pravim, da bom otežila seskok že na svetovnem pokalu v Bakuju ali pa potem na evropskem prvenstvu," je zatrdila Hribar, ki bo naslednjo postojanko sezone v Dohi izpustila, ker jo čakajo nastopi v italijanski ligi. Reprezentanci se bo nato spet priključila na tretji postaji v Bakuju.

Uspeha svoje varovanke je bila vesela tudi trenerka Nataša Retelj. "Jaz sem zelo zadovoljna. Škoda za malo slabši doskok, ki ji je danes odnesel medaljo. Vendar ne smemo biti pogoltni, četrto mesto v tako močni svetovni konkurenci je vrhunski dosežek," je dejala za STA.

Hribar, sicer tudi najboljša športnica Gimnastične zveze Slovenije za sezono 2022, je bila edina slovenska finalistka uvodnega svetovnega pokala v sezoni. Naslednja tekma najvišje ravni telovadce čaka že sredi prihodnjega tedna, ko je na sporedu druga postojanka v Dohi.

Preberite še:

Zala Trtnik
Sportal Telovadci v Cottbusu drugi dan brez finalov
gimnastika, Koper, svetovni pokal, 3. dan, Lucija Hribar
Sportal Lucija Hribar gladko v finale bradlje, telovadci danes brez
Ne spreglejte