Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 9. 2021,
18.55

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

gimnastika Gaja Žabnikar Lucija Hribar

Petek, 3. 9. 2021, 18.55

2 leti, 8 mesecev

ŠPORTNA GIMNASTIKA, SVETOVNI POKAL, KOPER

Lucija Hribar junakinja drugega dne v Kopru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Gaja Žabnikar in Lucija Hribar | Gaja Žabnikar in Lucija Hribar. | Foto Luka Vovk/Sportida

Gaja Žabnikar in Lucija Hribar.

Foto: Luka Vovk/Sportida

Slovenska telovadka Lucija Hribar je bila uspešna tudi drugi dan tekmovanja za svetovni pokal v Kopru. Hribarjeva, ki si je prvi dan kvalifikacij s tretjo oceno pritelovadila finale na dvovišinski bradlji, je bila danes uspešna še v kvalifikacijah gredi in parterja. Z oceno 12,900 točke je bila druga na gredi, z 12,050 pa osma na parterju.

Hribarjeva je v kvalifikacijah gredi zaostala le za Kanadčanko Cassandro Lee (13,300) in se bo v nedeljskem finalu lahko borila za kolajne.

"Lucija zadnje leto res pridno trenira, zelo se trudi in že nekaj časa smo čakali, da ji bo na tekmah najvišje ravni uspel preboj med najboljše. Že v četrtek ji je to končno uspelo na dvovišinski bradlji, ki je njeno najmočnejše orodje. Za prikazano je prejela tudi svojo najvišjo oceno doslej," je uvodoma o uspehu 19-letne slovenske reprezentantke povedal selektor ženske vrste Andrej Mavrič.

"Njena današnja predstava na gredi pa je za vse nas kar presenečenje. Sestavo je prikazala zelo dobro, nato pa je prejela še zelo visoko oceno. Očitno je res v dobri formi," je še dejal Mavrič in dodal, da se je Hribarjeva danes odločila še za nastop na parterju v okviru treninga za jesensko svetovno prvenstvo.

Nato pa ji je tudi na parterju z osmim dosežkom uspel preboj v finale, tako da je s tremi finali najuspešnejša slovenska telovadka na tem tekmovanju.

Žabnikarjeva končala kot 13.

Poleg Hribarjeve, nad katero bdi trenerka Nataša Retelj, je danes slovenske barve v Kopru na 16. izvedbi tekmovanja najvišje ravni zastopala še Gaja Žabnikar na gredi. Z oceno 11,900 je končala na 13. mestu.

Za jubilejno 50. gimnastično SP v japonskem mestu Kitakyushu, ki bo od 18. do 24. oktobra, je Mavrič že določil, da bosta Slovenijo zastopali le dve telovadki. Kysselefova na preskoku in gredi ter Hribarjeva v mnogoboju - na vseh štirih orodjih.

Slovenski telovadci so tako kvalifikacije končali s petimi finali; tri od teh so pripadli Hribarjevi, med zanesljivimi finalisti pa sta tudi najboljša slovenska telovadca Tjaša Kysselef na preskoku ter Sašo Bertoncelj na konju z ročaji.

V nedeljo še pet bojev za kolajne

Boj za kolajne se bo začel v soboto s finali preskoka in dvovišinske bradlje za ženske ter parterja, konja z ročaji in krogi za moške. V nedeljo sledi še preostalih pet odločitev za kolajne.

V soboto v Kopru pričakujejo tudi predsednika Mednarodne gimnastične zveze (Fig), Japonca Morinarija Watanabeja. Ta se je v luči volilnega kongresa Figa, ki bo v začetku novembra v turški Antalyi, odločil tudi za obisk Slovenije.

Tjaša Kysselef
Sportal Trije Slovenci zanesljivo v finale
Ne spreglejte