SiolNET. Sportal Drugi športi
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Lidl Slovenija Odprto prvenstvo Beach Paravolley (27. do 29. julija 2021)

Ljubljana bo gostila prav poseben turnir - odbojko na mivki za invalide

0,06

termometer

odbojka na mivki za invalide

Ljubljana bo v prihodnjih dneh gostila turnir v odbojki na mivki za invalide Lidl Slovenija Odprto prvenstvo Beach Paravolley. Gre za prvi tovrstni turnir v Evropi. Na tekmovanju, ki bo od 27. do 29. julija potekal v Ljubljani, se bodo predstavili tudi tuji odbojkarji. Igralke in igralci se bodo pomerili na dveh turnirjih, in sicer v odbojki na mivki sede in stoje.

Prvo mednarodno tekmovanje v paraodbojki na mivki pod okriljem Evropske zveze za paraodbojko je v Ljubljano privabilo ekipe iz Hrvaške, Estonije, Latvije, Madžarske, Poljske, Italije, Slovenije, Slovaške in Srbije, ki se bodo od torka do četrtka med seboj merile za odličja. V našem taboru se na premiernem prvenstvu v paraodbojki na mivki nadejajo dobrih rezultatov, tako v moški kot v ženski konkurenci.

"Sam se izjemno veselim turnirja, še posebej zato, ker bom prvič uradno nastopal v paraodbojki sede in stoje na mivki. Pričakujem, da bo tekmovanje izjemno naporno, saj se bodo tekme igrale skozi ves dan in bo zato na preizkušnji predvsem telesna pripravljenost. V slovenskih ekipah je vzdušje primerno temu, da ciljamo na najvišja mesta, če nas le ne bo izdala trema," napoveduje slovenski reprezentant Tomi Jakša.

odbojka na mivki za invalide

Tudi kapetanka slovenske ženske izbrane vrste Lena Gabršček se turnirja neizmerno veseli. "Za vse nas bo to nova izkušnja, saj na uradnem turnirju v paraodbojki na mivki še nismo tekmovali. Tako tudi ne poznamo konkurence in ne vemo točno, kaj pričakovati. Zagotovo pa smo dobro pripravljeni in mislim, da lahko v imenu vseh rečem, da se že veselimo novih izzivov."

Prvi bodo na mivko v Športnem parku Ludus jutri ob 11. uri, stopili Matic Keržan, Tomi Jakša, Jaša Bartelj in Mitja Miklavc, ki se bodo uvodoma pomerili z Madžarsko, nastope naših deklet pa bomo spremljali v četrtek na Pogačarjevem trgu. 

Turnir bo imel tudi dobrodelno noto in ga s sporočilom ODBOJKA5 na 1919 lahko podprete tudi vi. Organizatorji želijo z akcijo zbrati sredstva, s katerimi bodo mladim invalidom omogočili udejstvovanje v športu, predvsem v odbojki sede. Sredstva bodo romala na račun Fundacije za odbojko invalidov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin