Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
25. 11. 2014,
14.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

preskakovanje ovir konjeništvo

Torek, 25. 11. 2014, 14.27

8 let

Levinja bo zarjovela, a se je 50 konjev ne bo ustrašilo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Celju je vse pripravljeno za nedeljski konjeniški spektakel, na katerem se bodo za točke svetovnega pokala potegovali tudi štirje Slovenci. Mnogim rojakom in rojakinjam so jo zagodle kvalifikacije.

Dvorana Centra konjeniškega športa Celje je bila od četrtka do sobote v popolni simbiozi z atraktivnim preskakovanjem ovir, v nedeljo pa bo šlo zares, saj bodo tekmovalci napadali točke svetovnega pokala. Kvalifikacije so odločale o končnih 50 udeležencih tekme FEI World Cup Celje. Prva petindvajseterica si je zagotovila napredovanje v četrtek, druga polovica pa v petek. Na seznamu nastopajočih v nedeljskem spektaklu so se znašli tudi štirje slovenski predstavniki, ki že skrbno pripravljajo svoje štirinožne prijatelje na enega največjih letošnjih izzivov. Čast nežnejšega spola bo, potem ko je v kvalifikacijah nepričakovano spodletelo Lidiji Grum, reševala njena gorenjska soseda Hana Bajrović, občinstvu pa se bodo predstavili še Uroš Kocbek ter Tomaž Laufer in Urh Bauman (Mariborčan bo nastopil kot zadnji s številko 50), ki sta slovenske barve zastopala že na letošnji tekmi pokala narodov v Celju.

V slovenskem taboru niso najbolj zadovoljni z dosežki. Zgolj štirje "finalisti" so manj od pričakovanega, saj se je v boj za nedeljski nastop podalo dvomestno število Slovencev. Forma in tudi trema ter pritisk domačega tekmovališča so bili usodni tudi za domačinko Tajdo Bosio, ki se lahko zahvali očetu Hugu Bosiu, da je Lopata, kraj v neposredni bližini Celja, pred leti postala bogatejša za moderen konjeniški objekt.

V nedeljo bo pozdravil že peto zaporedno tekmo za svetovni pokal, bo pa konkurenca v primerjavi z letos izpeljano tekmo prestižnega pokala narodov nekoliko okrnjena, a še vedno dovolj močna, da pomeni enega izmed vrhuncev konjeniške sezone na sončni strani Alp.

Ne spreglejte