Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 5. 2012,
13.36

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ragbi

Ponedeljek, 21. 5. 2012, 13.36

8 let, 1 mesec

Leinster obranil naslov prvaka v pokalu Heiniken

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najmočnejše klubsko mednarodno tekmovanje v Evropi v ragbiju se je ta vikend končalo z zmago Leinsterja, ki je bil v finalu pokala Heiniken boljši od Ulsterja (42:14) in obranil naslov prvaka.

V finalu pokala Heiniken sta se pomerili irski ekipi Leinsterja in Ulsterja, prvi pa so uspeli obraniti naslov prvakov in so postali šele drugo moštvo v zgodovini tekmovanja, ki je zmagalo ta pokal dve leti zapored. Finalni obračun si je na štadionu Twickenham ogledalo kar 81,774 navijačev, kar je nov rekord v tem tekmovanju.

Ulster je začel silovito, močno pritisnil in v 7. minuti prišel do vodstva, vendar so nato novi, stari prvaki vzeli stvari v svoje roke in hitro prišli do preobrata, v 32. minuti je bilo že 14:3. Do konca polčasa so poraženci dosegli še tri točke (14:6). V drugem polčasu je bila na igrišču praktično ena ekipa, ki je narekovala ritem igre, rezultat pa je rasel iz minute v minuto, na koncu pa je Leinster zmagal z 42:16, s tem pa prišel do svojega tretje lovorike v pokalu Heiniken.

''Še nekaj dni bomo potrebovali, da dejansko spoznamo, kaj nam je uspelo. Ko smo osvojili prvi naslov v pokalu Heiniken, smo si rekli, da nam to ni dovolj, želimo si ustvariti dinastijo. Ta ekipa želi osvojiti še več naslovov prvakov,'' je po tekmi dejal center Leinsterja Brian O'Driscoll, nato pa nadaljeval: ''Igrali smo eden za drugega, kar se je pokazalo na igrišču. Vseh 23 igralcev je vložilo vso svojo energijo, zaradi tega smo igrali kot prava ekipa.''

Na drugi strani je razumljivo vladalo razočaranje, Rory Best je po tekmi skrušeno dejal: ''Srce parajoče je bilo gledati nasprotnike, kako dvigajo pokal v zrak. Vendar je bila to za nas šola, iz tega se moramo nekaj naučiti. Takšen poraz moramo imeti v glavi vseh 12 mesecev, zato moramo v prihodnji sezoni znova priti v finale in sami osvojiti naslov prvakov.''

Ne spreglejte