SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Le želijo si lahko, da bi bila naslednja tako blesteča

1

termometer

Gimnastična zveza Slovenije je pravkar končano sezono ocenila za izjemno uspešno, saj so telovadci dosegli nekaj izvrstnih rezultatov zlasti v svetovnem pokalu.

Mitja Petkovšek, Sašo Bertoncelj, Teja Belak in Saša Golob so na svojih paradnih orodjih sezono končali kot skupni zmagovalci svetovnega pokala, na stopničkah pa je končala tudi Adela Šajn.

"Za nami je res izvrstna sezona. Še nikoli doslej se ni zgodilo, da bi kar štirje telovadci končali sezono s skupno zmago. Mitja na bradlji, Sašo na konju z ročaji, Teja na preskoku in Saša na parterju so letos ugnali svetovno konkurenco, za nameček je bila Teja v skupni razvrstitvi pokala še druga na gredi, Adela pa druga na parterju," je uvodoma na novinarski konferenci v Ljubljani povedal predstavnik GZS Jernej Salecl in dodal: "Ob tem ne gre zanemariti uspehov drugih telovadcev; Alen Dimic je bil skupno v svetovnem pokalu na bradlji šesti, Rok Klavora pa skupno osmi."

Brez olimpijskega nastopa pri moških

A dejstvo je, da je bilo letošnje leto olimpijsko. V ženski športni gimnastiki so izpolnili cilj, saj je Saša Golob nastopila na igrah v Londonu, medtem ko je bilo že po lanskem svetovnem prvenstvu v Tokiu jasno, da je moški del ekipe ostal brez olimpijskega nastopa. "Grenak priokus vseeno ostaja, saj je bilo letos olimpijsko leto in cilja, da bi vsaj eden od telovadcev nastopil na igrah, lani nismo izpolnili. Letošnja sezona je bila uspešna. Štiri skupne zmage v svetovnem pokalu je več, kot bi si lahko želeli in upali, kolajno smo osvojili tudi na evropskem prvenstvu," je sezono ocenil selektor moške vrste Edi Kolar.

Nova sezona z bogatim programom

"V novi sezoni nas čakata še evropsko in svetovno prvenstvo, poleg tega pa sta na koledarju tudi univerzijada in sredozemske igre. Leto bo zelo polno in upamo, da bomo uspehe še nadgradili," je v novo sezono pogledal Kolar. V moški športni gimnastiki se nadejajo, da bi se veliki uspehi, ki so se začeli z Aljažem Peganom in Mitjo Petkovškom ter nadaljevali s Sašem Bertoncljem, razpršili tudi na druge fante, ki že uspešno nastopajo v mednarodni areni. Na preboj proti vrhu se pripravljajo Rok Klavora, Alen Dimic, Žiga Šilc in drugi.

Ženski del presegel pričakovanja

V ženski športni gimnastiki se lahko ozrejo v pravkar končano sezono z zadovoljstvom, saj še nikoli doslej Slovenija ni imela tako velikih uspehov. "Z minulim svetovnim pokalom v Ostravi se je mednarodna sezona končala. Zelo smo zadovoljni s tem, kar smo letos dosegli. Že od vsega začetka smo dobro tekmovali na svetovnih pokalih, na evropskem prvenstvu je Teja Belak na preskoku za las zaostala za finalom. Saša Golob je nastopila na olimpijskih igrah, kar je bil naš glavni cilj ne le letošnje sezone, ampak štirih let. Za nameček sta ob koncu sezone svetovnega pokala tako Teja kot Saša osvojili skupni zmagi, Teja je bila še druga na gredi, Adela Šajn pa druga na parterju. Če potegnemo črto, si lahko le želimo, da bi bila tudi naslednja sezona tako uspešna," je dejal selektor ženske reprezentance Andrej Mavrič. Cilj ženske vrste v naslednjih sezonah pa je tudi zgodovinski preboj ene od telovadk v finale evropskega ali svetovnega prvenstva, je dodal Mavrič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin