Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 2. 2016,
9.41

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Sašo Bertoncelj Baku

Torek, 16. 2. 2016, 9.41

5 let, 2 meseca

Lani je spisal zgodovino, letos žrtev poškodbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Konec tedna se v Bakuju začenja sezona svetovnega pokala v športni gimnastiki. Nastopili bodo Žiga Šilc, Rok Klavora in Luka Kiško, zaradi poškodbe komolca pa bo manjkal Sašo Bertoncelj.

V pripravah so imeli slovenski telovadci precej zdravstvenih težav, ki so precej spremenile načrt dela. "Gremo poizkusit, kako smo trenirali čez zimo," je bolj za šalo uvodoma dejal selektor Sebastjan Piletič in nadaljeval: "Ta zima se nam ni izšla tako, kot smo si jo zastavili po svetovnem prvenstvu. Sašo Bertoncelj si je vzel čas za rehabilitacijo komolca, ni še pripravljen, verjetno bo na začetku aprila ali pa mogoče konec marca. Alen Dimic si je pred 14 dnevi poškodoval gleženj. Zdaj so tu še viroze. Žiga Šilc si je vmes odlomil košček petnice. Nismo še najboljši, ampak nekje moramo začeti." Ob tem je dodal, da Rok Klavora in Žiga Šilc še nista v najboljši pripravljenosti, saj sta bila v zadnjih dneh bolna, več pričakuje od naslednjega svetovnega pokala, ki bo v Dohi mesec dni po Bakuju.

Moški del ekipe bo imel edini pravi vrhunec sezone na evropskem prvenstvu v Bernu, to bo konec maja. "Na žalost nimamo težav s tem, da bi se gnetlo tekmovalcev. Potnikov je lahko pet. Vemo, kateri so tisti stari mački, to sta Sašo in Alen pa tudi Žiga in Rok. Prostor bo še za koga. Verjetno bodo kandidati 'konjaš' Jure Pavlica ali Kišek, na parterju Luka Terbovšek, na krogih Jan Ribnikar," pravi Piletič.

Kdaj bo šlo brez protibolečinskih tablet?

Največji udarec vsaj na začetku sezone za moški del ekipe bo odsotnost Bertonclja, ki je bil v zadnjih sezonah najboljši slovenski posameznik, po klavrnem lanskem letu in težavah s komolcem pa si je vzel nekoliko več časa za rehabilitacijo.

"Od svetovnega prvenstva je opustil gimnastiko, da ne obremenjuje komolca in se mu popravijo vnetja. Treniral je na napravah za fitnes, česar ni počel skoraj nikoli. Malo že trenira na konju, na začetku marca pa bo začel intenzivno. Niti slučajno si ne upam predvidevati, kaj bo z njegovo roko. Vem, da je že zdaj telesno zelo dobro pripravljen. Prepričan sem, da bo do EP, če ne bo težav, prišel vsaj na raven lanskega SP. Njegov komolec je nepredvidljiv. Želimo si, da bi šlo brez protibolečinskih tablet. Ne bomo vedeli, dokler ne bo začel obremenjevati komolca," o stanju Bertonclja pravi slovenski selektor.

Ne spreglejte