Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 6. 2013,
9.06

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Triglav Kranj Žusterna

Četrtek, 13. 6. 2013, 9.06

4 leta, 8 mesecev

Kranjčani in Koprčani za državni naslov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred slovenskimi vaterpolisti so v državnem prvenstvu le še boji najboljše četverice za prvo in tretje mesto. Finale se bo začel že v soboto.

Ob 18. uri se bosta v Kranju v finalu pomerila Triglav in Žusterna, ob 20.30 pa bo v Mariboru gostovala ljubljanska Olimpija v prvi tekmi za tretje mesto. Finale se igra na tri zmage, favoriti pa so lanski prvaki iz Kranja, ki so v letošnji sezoni nabirali izkušnje v jadranski ligi ter imeli številne igralce tudi v reprezentanci na nedavnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

"Česa drugega, kot potrditve lani osvojenega naslova od tega finala ne pričakujemo," je bil za uvod jasen trener Triglava in selektor članske reprezentance Primož Troppan in dodal: "V tej sezoni smo z našimi igrami pokazali, da smo najboljše moštvo v Sloveniji. Seveda pa moramo kljub temu vsako tekmo odigrati resno in zbrano, saj želimo ta finale končati s tremi odigranimi tekmami. Žusterna je dobro moštvo, ki ima v svoji vrsti štiri tujce, drugi pa so njihovi igralci. Presenetljivo si je z dvema zmagama proti Braniku izborila finale, kar potrjuje, da jo moramo vzeti še kako resno."

A v Kranju so optimistični, saj imajo tudi na Gorenjskem še močnejšo ekipo kot lani. "Priključil se nam je Erik Bukovac, ki je bil lani član moštva z Obale. Težav s poškodbami ni, kakor tudi z boleznijo ne. Tudi to, da treniramo v notranjem bazenu, ne bo prav veliko motilo, saj je glavnina našega moštva igrala za reprezentanco na letnem bazenu, ko smo imeli kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Tudi drugi so že čutili to spremembo, saj smo drugo tekmo polfinala z Olimpijo igrali na letnem bazenu," še pravi Troppan.

Tudi pri Žusterni, kjer so se po propadu Kopra ubadali s številnimi težavami in tako rekoč nemogočimi pogoji za delo, vlogo absolutnega favorita pripisujejo Triglavu. "S tem, kar smo letos pokazali, smo že presegli načrte, in vsa čast fantom v ekipi za prikazano. V finalu se bomo seveda skušali čim bolj dostojno upirati, če se nam bo ponudila kakšna priložnost za zmago, jo bomo skušali izkoristiti. A igrali bomo predvsem za občinstvo, za katerega upam, da bo prišlo v čim večjem številu. Občinstvu bomo skušali pokazati čim več lepih potez in dokazati, da še naprej igramo dober vaterpolo," pa je pred finalom dejal koprski strateg Marino Cetin.

Po končanem državnem prvenstvu bo sledilo še pokalno tekmovanje, reprezentanco pa v začetku julija čaka drugi turnir kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo na Poljskem.

Ne spreglejte