Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
30. 5. 2015,
7.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

odbojka slovenska odbojkarska reprezentanca Anja Zdovc Slovenija Francija

Sobota, 30. 5. 2015, 7.47

8 let

Korošica navdušena: To je eden vrhuncev moje kariere

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vsaka uvrstitev na evropsko prvenstvo za Slovenijo pomeni velik uspeh, če pa se to zgodi prvič, kot se je pri odbojkaricah, je veselje še toliko večje in slajše.

Čeprav so pred začetkom dodatnih kvalifikacij Francozinje veljale za velike favoritinje, tudi same so tako mislile, so slovenske odbojkarice pokazale srce in igro, ki sta jih izstrelila tja, kamor so si želele vse od osamosvojitve Slovenije. "Po tistem dobljenem tretjem nizu smo že vedele, da nam je uspelo tisto, kar smo si vse tako zelo želele in tako dolgo čakale. Ni presežnikov, ki bi opisali, kako se počutim. Čeprav so Francozinje v Mariboru pokazale boljšo igro kot pred tednom dni, smo vseeno spet pokazale nekaj več in se zasluženo veselile. Vse smo presrečne," je po tekmi z širokim nasmehom na obrazu dejala Anja Zdovc, ena najbolj izkušenih slovenskih odbojkaric, ki si že vrsto let služi kruh v Franciji. V tej sezoni sta skupaj z reprezentančno kolegico Saro Hutinski igrali za ekipo Venelles.

Zdovčeva bi bila močno orožje selektorja Bruna Najdiča že v lanski sezoni, a so ji takrat to preprečile poškodbe. Po odlični klubski sezoni, je zdaj svojo kakovost, še posebej na tisti prvi tekmi v Franciji, po dolgem času spet pokazala tudi v reprezentančnem dresu. "Poškodbe so zdaj že preteklost, kdaj pa kdaj se še pojavi kakšna nevšečnost, a tega sem že navajena. Resnično z veseljem igram za Slovenijo, saj je vzdušje res dobro. S puncami se res razumemo in vem, da je tudi to pripomoglo k temu, da se lahko zdaj veselimo tega uspeha," je še dodala odlična sprejemalka.

Anja je za Katjo Medved in Marino Cvetanović tretja najstarejša igralka v reprezentanci, kar pomeni, da je zelo dolgo čakala na to veliko tekmovanje. Zdaj je vendarle tukaj. "Uvrstitev na evropsko prvenstvo je zagotovo eden od vrhuncev moje kariere. Tega se bom vedno rada spominjala, sploh zdaj, ker se je to zgodilo prvič," je sklenila izkušena 27-letna Korošica.

Ne spreglejte