Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 6. 2012,
6.23

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

ragbi

Sobota, 23. 6. 2012, 6.23

8 let, 6 mesecev

Konec dominance NZ: Afričani prvaki v ragbiju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Južna Afrika do 20 let je novi svetovni prvak v ragbiju. V finalu petega prvenstva so z 22:16 premagali štirikratne prvake iz Nove Zelandije. Igralec turnirja je Jan Serfontein.

Dve ponosni ragbijski naciji sta se v petek zvečer na legendarnem stadionu Newlands v Cape Townu srečali v sanjskem finalu mladinskega svetovnega prvenstva - domačin Južna Afrika in štirikratni prvak Nova Zelandija. Sanjski finale pred več kot 35 tisoč navijači se je začel z nekaj kazenskimi streli na gol. Uspešnejši je bil Handre Pollard in domači so povedli 6:3. Prvo polaganje na tekmi smo videli v 34. minuti, ko je po izjemnem prodoru žogo položil Baby Black Milford Keresoma.

Če je bil prvi polčas izenačen (9:10), pa so v drugem več želje za zmago pokazali Afričani, ki so goste presenetili z odlično igro v mlinu. Do vodstva so prišli s polaganjem Viana van der Watta, kasneje je Pollard zadel še strel z odboja. Tekma je bila v prid domačih odločena 18 minut pred koncem, ko je polaganje dosegel najboljši igralec prvenstva Jan Serfontein. Končni izid 22:16. "Vsekakor so se nam izpolnile sanje. Bilo je noro. Lepo je, da se nam je trdo delo končno izplačalo," je po zmagoslavju strnil kapetan južnoafriške reprezentance Wian Liebenberg.

Končno tretje mesto so osvojili Valižani, ki so na tekmi za bron s 25:17 premagali najlepše presenečenje prvenstva Argentino. Iz skupin 12 so izpadli Italijani.

Ne spreglejte