Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
14. 6. 2014,
17.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Benjamin Savšek Tacen svetovni pokal

Sobota, 14. 6. 2014, 17.03

8 let

Končno je lahko odmislil napovedovalca na progi

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Benjamin Savšek je v domačem Tacnu pred glasnim občinstvom zmagal, to si je želel že zadnjih nekaj let. Letos mu je končno uspelo.

Benjamin Savšek je že pred začetkom svetovnega pokala dejal, da je pritisk na domači progi v Tacnu nekoliko večji kot na drugih tekmah. Očitno je do letošnje sezone nabral dovolj izkušenj, da se je lahko uspešno spopadel z vsemi pritiski, ki jih prinaša domača tekma. In kaj se je pred štartom finala dogajalo v Benjaminovi glavi?

"Skušal sem se osredotočiti na sebe in odmisliti vso okolico. Zgoraj na štartu se namreč sliši tudi napovedovalca. Razmišljal sem le o svoji vožnji," je uvodoma povedal Savšek, ki je kljub napaki na začetku proge vztrajal do konca.

Letos so mu izkušnje pomagale

"Bilo je veliko napak, zato sem si v drugih vratih rekel, da bom kljub dotiku skušal dati vse od sebe, na koncu pa bo, kar bo. Ko sem v cilju na semaforju videl številko ena, sem bil izredno vesel, čeprav sem vedel, da me kdo od tekmovalcev, ki so še bili na štartu, lahko še premaga. Ampak kljub temu sem bil vesel, da mi je spodnji del super uspel," je o svoji finalni vožnji razložil Savšek.

Benjamin je svoje letošnje vožnje skozi tekme stopnjeval. Na evropskem prvenstvu na Dunaju je bil 6., na svetovnem pokalu v Londonu je bil 4., zmagal pa je v najpomembnejšem trenutku, na domači progi v Tacnu. "Tudi na druge tekme sem se zelo dobro pripravljal, ampak tu je prednost domače proge. Že lani sem pokazal, da sem v Tacnu lahko zelo hiter, vendar se mi je lani finalna vožnja povsem podrla. Očitno so mi izkušnje od lani pomagale."

Želja po zmagi v Tacnu je bila dolgo prisotna

"Zmeraj sem si želel zmagati pred domačim občinstvom in to mi je zdaj uspelo. Že od svetovnega prvenstva leta 2010 sem si želel stopničke tukaj. Za mano je kar nekaj tekem, da sem lahko osvojil to odličje, ki mi bo za zmeraj ostalo pri srcu. Zmaga doma je nekaj najlepšega," je razlagal 27-letni kanuist, ki je poudaril, da je bila postavitev letošnje proge zahtevna.

"Letošnja proga je bila zelo težka. Na petkovih kvalifikacijah morda še bolj. Lahko smo videli, da so vsi delali napake. Mislim, da imamo Slovenci prednost domače proge. Sploh nam, domačim tekmovalcem čoln zelo dobro teče. To je lani pokazal že Anže Berčič, letos pa še midva z Luko Božičem," je povedal Savšek, ki se zaveda, da bo boj za olimpijsko vozovnico za leto 2016 zelo težek.

"Za uvrstitev na olimpijske igre bo treba zelo dobro tekmovati, saj nas je zdaj več kandidatov za olimpijske igre, ampak to je še daleč," je še povedal Savšek, ki bo to medaljo proslavil na poseben način. "Seveda bo proslavitev te medalje še toliko lepša, saj jo bom proslavil v krogu domačih navijačev. Za razliko od tujih tekem imam doma vsaj nekoliko več časa."

Ne spreglejte