Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
29. 1. 2012,
21.23

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Alen Pajenk Tine Urnaut Mitja Gasparini Miha Plot

Nedelja, 29. 1. 2012, 21.23

3 leta, 9 mesecev

Končan Gasparinijev niz, Radoviču skalp Nolika

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenskemu korektorju Mitji Gaspariniju z njegovo Verono v serii A ni uspelo zmagati še na četrti tekmi zapored. Tokrat je bila premočna Padova. V Belgiji odmevna zmaga Dragana Radoviča.

Sedemnajsti krog se za slovensko falango ni dobro začel niti končal. V soboto sta sklonjenih glav igrišče zapustila Tine Urnaut in Alen Pajenk. Urnaut je pri porazu San Giustina doma z Bellunom (2:3) dosegel 11 točk. V derbiju kroga sta se pomerili vodilni ekipi Trentina in Macerate. Tekma je gladko 3:0 v nizih pripadla branilcu naslova Trentinu. Pajenk ja pri Macerati bolj kot ne asistiral, saj je v igro vstopil le trikrat na začetni udarec.

V nedeljo se je predstavil še trenutno naš najbolj vroč legionar, Mitja Gasparini, ki je gostoval pri Padovi. Z zmago bi se veselil še četrtič zapored, a Padovčani so imeli drugačne načrte in tekmo obrnili sebi v prid. Izolan je dosegel zanj skromnih devet točk.

Prejšnji konec tedna se je od naših odbojkarjev na Apeninskem polotoku najbolje izkazal Gasparini, ki je svojo Verono popeljal do tretje zaporedne zmage. Gasparini se na tekmi z Latino ni kaj dosti naprezal, a kljub vsemu dosegel 17 točk, od tega kar pet z začetnim udarcem. Ponovno so ga organizatorji izbrali za MVP tekme. Do zmage je prišel tudi Tine Urnaut, a težje, kot se je pričakovalo. San Giustino je do zmage pri zadnjeuvrščeni Ravenni prišel šele po petem nizu. Urnaut je pri zmagi dosegel 18 točk. Edini, ki je v 16. krogu okusil grenkobo poraza je bil Alen Pajenk. Mecarata je na gostovanju pri Piacenzi dokaj gladko izgubila. Pajenk, ki je začel sicer v prvi postavi, je ostal brez točke. V štirih poizkusih v napadu je bil enkrat celo blokiran. Igral je le v prvem nizu.

Med tednom (sreda) so bila odigrana tudi četrtfinalna srečanja italijanskega pokala. Od Slovencev je bil aktiven samo Alen Pajenk z Macerato, ki se je na zaključni turnir uvrstila po zmagi nad Romo. Pajenk ni zaigral. Na F4, ki bo na sporedu 18. in 19. februarja v Pala Lotomattici v Rimu , se bo Macerata v polfinalu udarila z Caso Modeno, Trentino pa z Sisley Bellunom. Od udeležencev finalnega turnirja ima največ naslovov Modena (10), štiri ima Macerata in enega Trentino. Za Belluno je uvrstitev na F4 največji dosežek do sedaj.

Potem ko je bil prejšnji konec tedna na Poljskem zaključni turnir državnega pokala, ki ga je po pričakovanju dobil Skra Belchatow, so ta konec tedna ponovno zaživela odbojkarska igrišča v ''plusligi''. Na žalost pri zmagi Politechnike nad Olysztynom ni nastopil Vid Jakopin, še več, ni ga bilo niti v kadru svojega moštva.

V belgijski prvi ligi so v sedmih dneh odigrali tri kroge. Samo Dragan Radovič se je trikrat veselil zmage. Najbolj odmevno je dosegel prav v 17. krogu, ko je Menen v gosteh s 3:1 premagal njegov bivši klub, Noliko Maaseik. Za slednje je bil to sploh prvi poraz v letošnjem domačem prvenstvu. Radovič je pri zmagovalcih dosegel kar 15 točk in šestkrat uspešno blokiral. Po dve zmage in poraz sta zabeležila Miha Plot z Asse - Lennikom in Alen Djordjevič Kamenik s Puursom.

Ne spreglejte