Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 4. 2013,
20.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Alen Kobilica

Četrtek, 4. 4. 2013, 20.11

8 let

Klinarjeva začela s petim mestom in bila zadovoljna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski plavalci so nastope na močnem mednarodnem mitingu v Eindhovnu začeli s petim mestom Anje Klinar na 200 mešano, radovljiški klubski kolega Robi Žbogar pa je na 50 delfin osvojil 13. mesto.

Uvodni dan je bil za slovensko vrsto ogrevalni, že v petek pa bo na sporedu tudi nekaj slovenskih paradnih disciplin. Klinarjeva je bila na koncu z dosežkom 2:15,81 zadovoljna, pa čeprav je precej zaostala za vrstnico in večno tekmico z Madžarske Zsuzsanno Jakabos, ki je ob zmagi z 2:10,26 dosegla enega najboljših izidov prvega dne. Z dosežkom 24,30 je na 50 prosto nase opozorila tudi nizozemska reprezentantka Ranomi Kromowidjojo.

"Izid je nekaj boljši od 2:16, kar običajno plavam v tem času na mitingih. Občutki so dobri, a na 400 mešano in na 200 delfin se bo videlo, koliko sem zares natrenirana. Vnaprej ne vem, kaj naj pričakujem, saj sem imela s poškodbo rame v zadnjih mesecih precej težav in tudi treningi niso bili povsem 100-odstotni," je po tekmi povedala Klinarjeva, ki jo že v petek čaka nastop na 400 mešano.

V predtekmovanju je na 800 prosto nastopila Ravenčanka Tjaša Oder, ki se je s prvim izidom uvrstila v petkov finale, Tjaša Vozel pa je za ogrevanje nastopila na 50 prosto, obtičala v kvalifikacijah, a jo v petek čaka morda najpomembnejši nastop na mitingu, saj bo na 100 prsno lovila normo za svetovno prvenstvo. na 100 prsno bo v moški konkurenci nastopil tudi svetovni podprvak iz 25-metrskega bazena, Ravenčan Damir Dugonjić.

Solidno sta nastopila tudi oba paraolimpijca na tekmi. Alen Kobilica je prvič v karieri nastopil na 800 prosto in bil edini v svoji kategoriji, na 100 prosto pa je bil 12. po točkah. Darko Džurič pa je na 50 delfin in 100 prosto nastopil v finalu, med najboljšo šesterico.

Ne spreglejte