Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 6. 2015,
19.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

plavanje Anja Klinar

Sobota, 13. 6. 2015, 19.23

8 let

Klinarjeva na stopničkah, Dugonjić tri stotinke za zmagovalnim odrom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Drugi dan plavalnega mitinga Sette Colli v Rimu je Sloveniji prve stopničke priborila Radovljičanka Anja Klinar, ki je s 4:42,72 osvojila tretje mesto na 400 metrov mešano.

Neulovljiva je bila Italijanka Stefania Pirozzi s 4:40,00, drugo mesto je zasedla Madžarka Zsuzsanna Jakabos s 4:41,46. Klinarjeva je že drugi dan zapored, v petek ji je šlo podobno na 400 m prosto, potrdila, da je dobro pripravljena in tudi na tej tekmi je na zadnjih 100 metrih močno lovila tekmice. Šele na zadnjih 50 metrih se je v ostrem boju s tekmicami s šestega mesta prebila na stopničke.

Dugonjiću se ni izšlo za stopničke

Nekaj manj sreče je imel Damir Dugonjić. Razred zase je bil nekdanji svetovni rekorder Južnoafričan Cameron van der Burgh z izidom 27,01, drugo mesto je s 27,51 osvojil Italijan Nicolo Ossola, tretji je bil s 27,56 njegov rojak Andrea Toniato. Dugonjiću so do najnižje stopničke manjkale tri stotinke sekunde.

Na 200 m delfin je Robert Žbogar z 2:00,99 osvojil osmo mesto, z 1:56,47 je zmagal Madžar Benco Bicze, ki je z dosežki izstopal že pred tednom dni v Kranju. V ženski konkurenci, tam je rekorderka mitinga z 2:07,05 še vedno Sara Isaković, je bila z 2:07,52 najboljša Cammile Adams iz ZDA. Popoldan si je nastop zagotovila tudi Anja Klinar, ki pa je tekmo zaradi nastopa na 400 m mešano izpustila.

Tekme, ki jih nujno potrebujejo

Tjaša Vozel je bila na 50 m prsno z 31,78 12., z odličnim izidom 30,07 je zmagala svetovna rekorderka Ruta Meilutyte iz Litve. Drugi plavalec kranjske Zvezde, Srb Vuk Čelič, je bil na 1500 m prosto peti, slovenski reprezentant Martin Bau pa je zasedel 11. mesto.

"Tekma je izredno močna, nekakšna majhna simulacija svetovnega prvenstva. To so tekme, ki jih nujno potrebujemo. Večina tukaj nastopa iz polnega treninga, zato so dosežki dobri, nekaj pa je tudi slabših izidov, a upam, da bodo do svetovnega prvenstva vsi reprezentanti v odlični formi," je po tekmi povedal slovenski selektor Miha Potočnik. Predvsem konkurenca na tekmi pa je bila tista, ki je navduševala selektorja, saj je to edini način, da se najboljši pripravijo na tekmece: "Letos nas podobna tekma čaka še v Franciji, v bodoče pa bomo morali na zvezi večkrat poskrbeti za udeležbo na tako močnih mitingih."

Ne spreglejte