SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Klinarjeva je naslov osvojila že stokrat. Dobesedno

2

termometer

Drugi dan odprtega prvenstva Slovenije v Ravnah na Koroškem je prepričljivo zmago na 50 m prsno dosegel prvi slovenski adut Damir Dugonjić, pri tem pa je s 27,56 dosegel izid, ki ga je napovedal.

Anja Klinar je ob zmagi na 200 m mešano osvojila že svoje četrto zlato na letošnjem DP, skupno pa svojo 100. posamično zlato na DP. "Ta izid sem si želel in škoda, da si nisem želel še malo boljšega," je s šalo pogovor z mediji začel Dugonjić. "V samem plavanju se počutim zelo močnega. Mislim, da lahko stopnjujem hitrost, tudi skok je bil dober in plavanje se mi je zdelo res super, brez kakšnih napak. Še malo počitka in veselim se še boljših rezultatov čez tri tedne," je še dejal plavalec in s tem nakazal na evropsko prvenstvo v Berlinu, o lastnih rezervah pa dodal, da si želi enostavno na vsakem zavesljaju pridobiti vsaj še dva centimetra. Drugo mesto je osvojil triglavan Peter John Stevens.

"Damir je plaval zelo dobro, a že danes bi bil lahko kakšne tri desetinke hitrejši, če ne bi preveč zlezel v progo. Super je plaval kakšnih 43 metrov, na koncu pa naredil nekaj slabših zavesljajev," pa je o nastopu svojega varovanca, ki bo v nemški prestolnici na tej razdalji branil zlato medaljo, povedal trener Matija Medvešek.

Slovenke so si medalje podelile med seboj

Radovljičanka Anja Klinar je na 200 m mešano osvojila četrti slovenski naslov, čeprav je morala prednost prepustiti Čehinjama Simoni Baumrtovi in Barbori Zavadovi, prva je z 2:14,18 potrdila zavidljivo formo. "Vesela sem, da je konkurenca taka, da se moram potruditi prav v vsaki disciplini. Izid tokrat ni bil slab, a vidi se, da mi še manjka hitrost in sproščenost. Kljub vsemu bi bila lahko še kakšno sekundo hitrejša, a sem po včerajšnjem napornem dnevu tudi malo utrujena," je povedala slovenska šampionka, ki se je še posebej razveselila tudi podatka iz novinarske redakcije časnika Delo, da je prav s tem osvojila 100. slovenski članski naslov.

Na 100 m prosto so Slovenke medalje podelile med seboj. Najboljša je bila po pričakovanjih Velenjčanka Nastja Govejšek, ki se je s 55,85 na vsega desetinko sekunde približala osebnemu rekordu. "Sem v polnem treningu in upala sem na izid blizu osebnega rekorda, čeprav sem bila tudi malo bolna. Zdaj moram le še izpiliti formo do tekme v Nanjingu," je povedala zmagovalka in napovedala nov osebni rekord na mladinskih olimpijskih igrah na Kitajskem. Za njo sta se zvrstili Radovljičanka Tjaša Pintar in Celjanka Anemari Košak. Na 50 m prsno si je Tjaša Vozel razdelila prvo mesto z Belorusinjo Svetlano Hahlovo.

Osebnega rekorda ni pričakovala

Prav ob koncu dneva so se predstavile še plavalke na 800 m prosto, ki bodo nastopile tudi na evropskem prvenstvu v Berlinu. Ravenčanki Tjaša Oder in Gaja Natlačen ter Radovljičanka Špela Perše so z osebnimi rekordi potrdile dobro delo na zadnjih skupnih pripravah v Španiji, na koncu pa je izkušena Odrova vendarle prepričljivo slavila pred Natlačnovo in Peršetovo. "Sem v polnem treningu in osebnega rekorda nisem pričakovala. Želela sem si izid pod 8:40, a po tem času sem za Berlin lahko zelo optimistična," je povedala Odrova in dodala, da v Berlinu ob dobrem dnevu lahko meri tudi na državni rekord.

V moški konkurenci na 100 m prosto je Čeh Jan Šefl tesno ugnal prvega slovenskega aduta Anžeta Tavčarja. Radovljičan Robert Žbogar je bil drugi na 200 mešano in se osebnemu rekordu približal na manj kot desetinko, ugnal ga je le Belorus Pavel Sankovič. Slovenski naslov na 200 m hrbtno je osvojil Radovljičan Žan Pogačar. Slovenski naslov na 800 m prosto je osvojil Mariborčan Erik Hren.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin