Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 10. 2015,
0.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

odbojka Klemen Čebulj Andrea Giani Tine Urnaut

Nedelja, 11. 10. 2015, 0.41

8 let

Klemen Čebulj po porazu s Poljsko: Iztrošili smo se v vseh pogledih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Poljaki so bili premočni. Svetovni prvaki so slovenskim odbojkarjem dovolili le en niz, vprašanje pa je, kaj bi se zgodilo, če bi Slovenci povedli z 2:1 v nizih.

Izbranci Andree Gianija so sicer izgubili, a padli hrabro. Pokazali so odlično igro, bili svetovnim prvakom vsaj v treh nizih povsem enakovredni, nudili precej boljši odpor, kot so ga Poljakom dan prej Belgijci, in še enkrat več dokazali, da lahko igrajo z najmočnejšimi reprezentancami na svetu. Na koncu jim je za veliko presenečenje zmanjkalo nekaj izkušenj, za odtenek nekaj več zbranosti, najbrž bi moral kakšen servis več končati v polju, a so napake pri začetnem udarcu povsem razumljive, saj se tako močno reprezentanco lahko preseneti le z maksimalnim tveganjem. Ta se tokrat ni izšel, a poraz ni katastrofa. Direktna uvrstitev v četrtfinale je sicer splavala po vodi, a s tem ni konec priložnosti.

Andrea Giani, selektor Slovenije: "Sem zadovoljen, razočaran, jezen, vse hkrati. Če bi igrali, kot smo v prvem nizu, ko smo tekmecem dali veliko daril, predvsem s servisi, ne moremo dobiti veliko tekem, če bi igrali tako kot smo v drugem in tretjem, lahko premagamo vsakogar. Užival sem, ko sem gledal, kako se fantje upirajo svetovnim prvakom, res so igrali fantastično, fantastična je bila tudi njihova vrnitev po zaostanku, kar samo dokazuje veliko željo. A odločale so izkušnje, ena napaka je bila dovolj, da so Poljaki dobili niz. Nato pa so na površje privrela čustva, fantom je nekaj padlo dol, tako da je bil četrti niz zelo slab. Verjamem, da smo se na tej tekmi veliko naučili. Čaka nas še ena težka tekma, naredili bomo vse, da jo zmagamo. Fantom sem že takoj po tekmi rekel, da morajo pozabiti, kaj se je dogajalo in se povsem posvetiti tekmi z Belgijo. Proti njim bo potrebna še dodatna borbenost."

Tine Urnaut, kapetan Slovenije: "Dokazali smo, da lahko igramo z vsakim, malo pa nam je zmanjkalo, da bi dokazali, da lahko tudi vsakega premagamo. V tretjem nizu, ko smo se vrnili po zaostanku, smo imeli možnost, da niz zaključimo, takih priložnosti pa ti tekmec, kot je Poljska, ne ponudi veliko. Če je ne izkoristiš, si kaznovan, tekma se obrne v negativno smer. Mi smo si želeli zmagati, v tekmo nismo šli z razmišljanjem: gremo poskušati. Verjeli smo, da lahko zmagamo, žal nismo izkoristili priložnosti. S servisi smo morali tvegati, saj ima Poljska najboljši napad po sprejemu, celo boljšega od Brazilcev. Mislim, da je bila naša taktika servisov pravilno, tudi njene spremembe med tekmo. Zdaj nas čaka Belgija, ki bo favorit. Je višje na kakovostni lestvici, ima za sabo več težkih tekem. A tudi mi imamo svoje možnosti in tudi kakovost, da jo premagamo.

Klemen Čebulj, sprejemalec Slovenije: "Tekma je bila iz psihičnega vidika izredno naporna. Poljaki so pritiskali z vseh strani, odlično servirali, prikazali izvrstno igro blok-obramba. Mi smo se poskušali braniti, kolikor smo mogli. Dva niza smo igrali vrhunsko, pokazali top odbojko, toda ni bilo dovolj. A iz teh dveh nizov moramo črpati optimizem, v posteljo moramo leči z mislijo na ta niza. Če jih bomo ponovili, bomo Belgijce premagali. Ne smemo skloniti glav, čeprav smo se danes iztrošili v vseh pogledih. A mi smo sem prišli igrati odbojko, ne pa misliti, kako smo utrujeni in iztrošeni. Današnjo tekmo smo pozabili, z mislimi smo že pri Belgijcih."

Ne spreglejte