Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
18. 10. 2015,
6.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Klemen Čebulj slovenska odbojkarska reprezentanca Slovenija Francija

Nedelja, 18. 10. 2015, 6.45

8 let

Klemen Čebulj izdal, kje tiči ključ slovenske pravljice

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski odbojkarji se bodo danes za zlato medaljo udarili s Francozi, ki so po preobratu razžalostili celotno Bolgarijo. "Gre za ekipo, ki se nikoli ne preda," pravi Klemen Čebulj.

Slovenci so v sobotnem polfinalu s 3:1 v nizih premagali Italijo in pripravili novo presenečenje. Teh je bilo na tem turnirju že toliko, da to sploh ni več presenečenje. Če bi Slovenci danes pokorili še Francoze, bi bila to le pika na i, za nameček pa bi jih zmaga v finalu popeljala tudi na kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah v Riu 2016, ki bo januarja v Berlinu.

Ne bojte se, Slovenci bodo pravi

"Rušimo vse pred sabo," je bil jasen mladi zvezdnik Klemen Čebulj. "Vsak dan bolj verjamemo, da lahko premagamo vsakega na tem turnirju. S to miselnostjo bomo odšli tudi v tekmo proti Franciji," dodaja.

Slovenci bodo na evropskem prvenstvu, ki se je začelo v petek in se bo končalo v nedeljo, v desetih dneh odigrali kar sedem tekem, kar je resnično naporno. "Turnir je bil zelo naporen, a ko si enkrat v finalu, in to še prvič, naša energija ne bo vprašljiva. Vsi bomo pod takim adrenalinom, da utrujenosti ne bo niti malo zaznati," pomirja navijače in obljublja, da bodo Slovenci tudi v finalu pokazali pravi obraz.

''Drug drugemu ščitimo hrbet''

Od kod Slovencem ta sproščenost, ki pride do izraza tudi med tekmami? "To je ta duh, ki ga gojimo zdaj v zadnjih petih mesecih. Veliko se družimo, se zabavamo, kdaj se drug z drugim pošalimo, vendar to je vse dobronamerno. Mislim, da je to eden od ključnih vzrokov, da smo tako povezani, in to se odraža tudi na igrišču, kjer delamo drug za drugega in drug drugemu ščitimo hrbet. Imamo tri pravila, ki jih vsak v reprezentanci zna na pamet. Prvo pravilo je, da igramo kot ekipa, drugo, da smo disciplinirani, in tretje, da imamo pravi prestop do igre. Teh treh stvari se vseskozi držimo in stvar deluje," skrivnost slovenske reprezentance izdaja Čebulj, ki je Italijanom natrosil 16 točk.

O Gianiju: Je oseba, ki si zasluži, da jo ves čas hvalimo

Pri teh pravilih ima kajpak prste vmes čarovnik Giani. "Res je, Giani je trener, ki si zasluži, da ga ves čas omenjamo in hvalimo. Vsaka hvala je na mestu, nobena ni pretirana, ker je res oseba, ki si to zasluži. Ni samo odličen tehničen trener, ampak tudi izredni duhovni vodja. Ravno on nas je izjemno pripravil proti Poljakom in zdaj proti Italiji. Ima izjemno pomembno vlogo. Pred tekmo z Italijo nam je rekel, take tekme se ne zmaguje na silo, na moč, pač pa s tehniko. Tega smo se držali in, kot vidite, je delovalo. Saj vse deluje, kar nam pove," je selektorju hvalnico zapel mladi 23-letni Korošec.

Trdoživi Francozi zadnja zapreka pred rajem

Če je bila Italija ena od glavnih favoritinj za končni naslov, kdo sploh še lahko premaga Slovenijo? "Ne bom rekel, da smo že prvaki, definitivno pa gremo na zmago. Francija je izjemna ekipa, ki je v skupinskem delu tudi premagala Italijo, ko se je vrnila po dveh nizih zaostanka. Zgodba se je ponovila proti Bolgarom in mislim, da je zasluženo v finalu. Gre za trdoživo ekipo, ki se nikoli ne preda. Zanimivo bo," je sklenil Čebulj.

Ne spreglejte