Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 11. 2020,
20.19

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Neža Klančar Tjaša Vozel

Nedelja, 8. 11. 2020, 20.19

3 leta, 5 mesecev

Mednarodni miting v Zagrebu

Klančarjevi še dve zmagi, Vozlova spet blizu rekordu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Neža Klančar | Neža Klančar je v nedeljo v Zagrebu dvakrat stala na najvišji stopnički. | Foto Vid Ponikvar

Neža Klančar je v nedeljo v Zagrebu dvakrat stala na najvišji stopnički.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski plavalci so na mednarodnem mitingu Mladost 2020 v Zagrebu tudi v nedeljo dosegli sedem zmag. Po dve sta osvojili najhitrejša Slovenka v sprintu Neža Klančar iz ljubljanske Olimpije in Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde.

Tjaša Vozel
Sportal Kar sedem slovenskih zmag v Zagrebu, odlična Vozlova blizu rekorda

Neža Klančar je bila v Zagrebu nepremagljiva v sprintu v prostem slogu. Sobotni zmagi na 50 m prosto je v nedeljo dodala slavje na 100-metrski razdalji z zelo dobrim izidom 54,11, kasneje je z 1:02,85 dobila tekmo na 100 m mešano, že v naslednjem nastopu pa je osvojila drugo mesto na 50 m delfin.

"V Zagreb smo pripotovali iz polnega treninga, zato sem z izidi lahko zelo zadovoljna. V soboto sem si na 200 m prosto morda želele še nekaj boljši izid, zelo dobri pa sta bili predstavi na 50 in 100 m kravl. Težko je tudi oceniti vse čase. Danes popoldan sem v finalu plaval trikrat, zelo dobro na 100 m prosto, nato pa sem se morala pripraviti na tekmi na 100 m mešano in 50 m delfin, med katerima sem imela morda tri minute za pripravo," je po tekmi povedala mlada Ljubljančanka.

Tudi Klančarjeva sodi med tiste slovenske reprezentante, ki upa, da bo v prihodnjih dneh dobila potrditev za nastop na tekmi v začetku decembra v Rotterdamu, ki bo po odpovedi takorekoč vseh večjih tekem letos predstavljala nekakšen vrh zimske sezone. "Sama najprej upam, da tekma v teh razmerah sploh bo," je še dodala plavalka Olimpije.

Za rekordom zaostala le desetinko sekunde

Tjaša Vozel je poskrbela za rekord mitinga. | Foto: Vid Ponikvar Tjaša Vozel je poskrbela za rekord mitinga. Foto: Vid Ponikvar Še naprej s formo in pripravo prepričuje Tjaša Vozel. Sobotni zmagi na 100 m prsno je v nedeljo dodala še uspeha na 50 in 200 m prsno, obakrat z zelo dobrim dosežkom, posebej pa je izstopal rekord mitinga 30,93 na krajši razdalji, ki je le desetinko sekunde slabši od njenega slovenskega rekorda.

V ženski konkurenci je Ravenčanka Janja Šegel slavila na 100 m hrbtno, njena klubska kolegica Daša Tušek pa na 400 m prosto. Šeglova je osvojila tudi tretje mesto na 100 m prosto.

V moški konkurenci sta Primož Pavletič Šenica iz PK Ljubljana in Jaka Pušnik iz Olimpije osvojila prvi dve mesti na 200 m hrbtno. Blizu stopničkam sta bila tudi Tim Masten na 50 m prosto in Lovro Knez na 100 m prsno, ki sta osvojila četrti mesti,

Ne spreglejte