Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 5. 2019,
18.36

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Otočec Namizni tenis

Nedelja, 12. 5. 2019, 18.36

4 leta, 11 mesecev

Otočec, 19. mednarodno prvenstvo

Kitajec Wei in Madžarka Pota zmagovalca Otočca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Namizni tenis | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Kitajec Wei Shihao in Madžarka Georgina Pota sta zmagovalca 19. mednarodnega prvenstva v namiznem tenisu na Otočcu. Wei, ki sicer nastopa pod hrvaško zastavo, je v finalu s 4:2 ugnal Poljaka Jakuba Dyjasa, Pota pa je bila s 4:3 boljša od Ukrajinke Margarite Pesocke.

Wei za Hrvaško nastopa na lastno željo in na lastne stroške (državljanstva nima, zato lahko Hrvaško zastopa na turnirjih, ne pa na največjih tekmovanjih), doslej je svoj največji dosegel lani, ko je bil polfinalist odprtega prvenstva Belorusije.

Na Otočcu je moral v kvalifikacije, v katerih je premagal tudi Slovenca Andraža Novaka, nato je v prvem krogu ugnal drugega nosilca Nemca Ricarda Waltherja, v četrtfinalu lanskega finalista Slovaka Lubomirja Pišteja, v polfinalu pa Japonca Takuyo Yina.

Čeprav je lani na evropskem prvenstvu osvojil bronasto kolajno, tudi Dyjas ni bil med favoriti, med nosilci je bil šele 12. A v Sloveniji, na katero nima ravno lepih spominov, saj je proti slovenskim igralcem redno izgubljal, je igral odlično, med drugim je v polfinalu s 4:1 premagal prvega nosilca Avstrijca Daniela Habesohna. Solidno se je v finalu upiral tudi Kitajcu, a le do izida 2:2, zadnja niza je nato Wei gladko dobil.

Ženski finale nekoliko manj presenetljiv

Nekoliko manj presenetljiv kot moški, vsaj sodeč po vrstnem redu nosilk, je bil ženski finale, v katerem sta se srečali druga nosilka Pota in šesta nosilka Pesocka. Dekleti sta pokazali atraktiven namizni tenis, v dolgem dvoboju, polnem preobratov, pa je bila boljša 34-letna Madžarka. Zanimivo je, da je svojo prvo mednarodno tekmo odigrala leta 2001 proti Slovenji Petri Dermastiji, ki je sedmi niz dobila z izidom 15:13.

Pota je že v polfinalu zmagala s 4:3, boljša je bila od Wai Yam Minnie Soo iz Hongkonga; Pesocka je v polfinalu premagala Japonko Satsuki Odo, pred tem pa je bila v četrtfinalu boljša od Američanke Lily Zhang, ki je v osmini finala izločila prvo nosilko Portoričanko Adriano Diaz.

Pri moških dvojicah sta zmagala Brazilca Eric Jouti in Gustavo Tsubai, pri ženskih pa Japonki Miyuu Kihara in Miyu Nagasaki.

Slovenci na domačem turnirju niso imeli uspeha. V drugi krog se je uvrstil le Deni Kožul, ki pa je nato po ogorčenem boju moral priznati premoč Dancu Andersu Lindu. Ta je nato naslednji dvoboj s 3:4 izgubil proti prvemu nosilcu Habesohnu.

Preberite še:

Deni Kožul
Sportal Na Otočcu izpadel tudi Kožul
Ne spreglejte