Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
20. 8. 2016,
20.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Conor McGregor UFC

Sobota, 20. 8. 2016, 20.45

6 let, 6 mesecev

Tukaj je recept, kako se utiša gobčnega Irca #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Conor McGregor | Foto Reuters

Foto: Reuters

Trenutno največji hit borcev v UFC Conor McGregor bo v zgodnjih nedeljskih jutranjih urah iskal maščevanje proti Natu Diazu, ki ga je marca letos ujel na levi nogi in prekinil njegov neverjetni niz. Ta poraz pa ni edini v profesionalni karieri Irca.

Aktualni prvak UFC v peresni kategoriji – do tega naziva je prišel po tisti spektakularnem boju proti Joseju Aldu, ki ga je v svet sanj poslal že po 13 sekundah – je na svojih dozdajšnjih 22 profesionalnih dvobojih doživel le tri poraze, kar je za borce MMA zelo malo. Če štejemo samo boje v UFC, pa je vse skupaj še boljše, saj ima tukaj razmerje zmag in porazov 7:1.

McGregor vs. Diaz, 0:1

Ta edini poraz mu je marca prizadejal Američan Nate Diaz, ki je za dvoboj zvedel le nekaj dni pred tekmo, saj si je Brazilec Rafael dos Anjos, zdaj že nekdanji prvak UFC v lahki kategoriji, na pripravah na obračun z Ircem zlomil nogo. Irec je tako le 11 dni pred dogodkom UFC 196 pristal, da poškodovanega Brazilca zamenja Diaz, s katerim pa se je udaril kar v velterski kategoriji, kar je dve kategoriji več, kot je bil poprej navajen celotno kariero.

Super samozavestni Irec je kljub dobremu začetku, ko je v prvi rundi Američanu podelil lepo število udarcev in ga lepo načel, v drugi povsem omagal in v Las Vegasu smo bili priča pravemu šoku. Mojster v jiu-jitsuju, ima tudi črn pas, je Irca najprej močno zadel v brado, potem pa ga dokončal na tleh in ga s smrtonosnim prijemom okoli vratu prisilil v predajo.

McGregor vs. Duffy

Američan pa ni edini Zemljan, ki je premagal McGregorja. To je pred skoraj šestimi leti uspelo tudi njegovemu rojaku Josephu Duffyju. Šlo je za dogodek MMA v Corku na Irskem, kjer ga je Duffy že po nekaj sekundah prve runde prav tako z davljenjem prisilil v predajo. Duffy seveda ni tako znan kot McGregor, a počasi tudi on napreduje po lestvicah UFC. Nazadnje je navdušil v začetku julija, ko je na dogodku, kjer je bil glavni dvoboj dos Anjos vs. Alvarez, navdušil z zmago nad Mitchem Clarkom.

McGregor vs. Sitenkov

Tretji borec, ki se lahko pohvali zmago nad slovitim Ircem, pa je še Litvanec Artemij Sitenkov. Tudi ta boj se je končal že v prvi rundi, v kateri pa je imel v prvih sekundah McGregor vse pod nadzorom, potem pa je naredil napako in pred domačimi gledalci v Dublinu Sitenkovu dovolil, da se mu oklene okoli noge in ga tako kot v zgornjih dveh dvobojih prisili v predajo.

Bo danes ponoči ostal pri treh porazih ali je na obzorju četrti?

Vsi trije porazi imajo skupni imenovalec, vsi so se zgodili na tleh, kar le govori o tem, da če je McGregor kje šibek, je ravno v boju na tleh. A pred povratnim dvobojem z Diazom je prepričan, da bo drugače. "Pred prvim dvobojem, so vsi govorili, da je Diaz prišel s plaže in ni opravil trening kampa in kaj bo šele zdaj, ko so za njim vse priprave. Ne da se mi razpravljati o tem, naj pride z vsemi orožji, rokoborbo, jiu-jitsom, vse naj pokaže, kar zna, a ne bo dovolj, boste videli," je odločen McGregor, ki pravi, da je za njim vrhunski, popoln trening. Pravi, da tako dobro še ni bil pripravljen.

Oglasno sporočilo: 

Naročniki Telekoma Slovenije si boste lahko dvoboj med McGregorjem in Diazom v neposrednem prenosu ogledali na na televizijskem kanalu Fight Channel PPV (programsko mesto 525) na SiOL TV in na TViN. Cena ogleda v živo je 6,99 evra.

Kako do prenosa? Naročniki SiOL TV in TViN lahko nakup dogodka opravite v času neposrednega prenosa v nedeljo okoli četrte ure zjutraj. To storite tako, da na daljinskem upravljalniku uporabite tipko OK in vnesete starševsko geslo. 

Prevod: Spektakularni UFC 202 bo postregel s povratnim in težko pričakovanim dvobojem med Conorjem McGregorjem in Natom Diazom, ki si ga boste lahko ogledali v noči s sobote na nedeljo okoli četrte ure zjutraj.

Ne spreglejte