Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
7. 6. 2013,
8.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

kajak kanu Peter Kauzer

Petek, 7. 6. 2013, 8.11

8 let

Kauzer stavi na štajersko navezo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljši slovenski kajakaš zadnjih let Peter Kauzer je tudi na začetku letošnje sezone optimistično razpoložen, njegovi cilji za EP v Krakovu so jasni.

Kauzer je svoj prvi večji uspeh v članski konkurenci dosegel prav na evropskem prvenstvu v domačem Tacnu, ko je leta 2005 osvojil srebro, leta 2010 pa se je v Bratislavi veselil naslov evropskega prvaka. Leta 2008 je nastopil že v Krakovu, kjer je bil najhitrejši na progi, a ga je od vrha ločil kazenski dotiki. Takrat je bil 5. Hrastničan svojih ciljev ne spreminja, saj ve, česa je sposoben. "Ne glede na to, kaj se je dogajalo lani, moji cilji ostajajo visoki, ker vem, česa sem sposoben. Če odpeljem svojo vožnjo, vem, da lahko zmagam, in s to mislijo grem tudi v letošnjo sezono, ob tem pa želim uživati v čolnu," je uvodoma povedal Kauzer, ki je na zadnji izbirni tekmi kolege iz reprezentance prehitel za skoraj šest sekund.

Proga v Krakovu velja za eno manj zahtevnih, čeprav so jo nekoliko prenovili. Najboljši slovenski kajakaš je znan po tem, da bolj uživa na zahtevnejših progah. "Raje bi videl, da bi prvenstvo organizirali v Bourg Saint Mauricu, kjer bodo tekmovali mladinci in mlajši člani, ampak kaj hočem, tako je. Ne glede na to, na kateri progi veslaš, se moraš prilagoditi in najboljši tekmovalci se znajo. Sam sem že tekmoval na tej progi leta 2008, ko sem bil najhitrejši, ampak so me kazenske sekunde oddaljile od vrha. Saj smo trenirali čez zimo in vsi se zavedamo, da si, če si dobro pripravljen, lahko dober na vsaki progi," je bil jasen aktualni svetovni prvak.

Visoki cilji pa ostajajo tudi v ekipnih vožnjah. Kauzer je ekipo v šali poimenoval štajerska naveza. Na EP-ju bosta med kajakaši nastopala še Simon Brus in Janoš Peterlin. "Glede na to, da smo vsi dokazali, da znamo biti zelo hitri, upam, da bomo imeli še tisti kanček sreče in da se nam bo v ekipni vožnji vse poklopilo, da lahko pridemo do dobrega rezultata. V tej postavi bomo sicer nastopili prvič, bo pa zaradi tega bolj 'lušno' in zanimivo," je v sproščenem tonu sklenil Pero, kot ga kličejo nekateri.

Ne spreglejte