Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 5. 2021,
10.37

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

1

Natisni članek

Salt Lake City svetovni pokal Katja Debevec plezanje

Sobota, 22. 5. 2021, 10.37

2 leti, 11 mesecev

salt lake city, svetovni pokal

Ob odsotnosti Garnbretove trije slovenski polfinali v Utahu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

1

Katja Debevec | Katja Debevec se je prebila skozi kvalifikacije. | Foto Vid Ponikvar

Katja Debevec se je prebila skozi kvalifikacije.

Foto: Vid Ponikvar

Katja Debevec, Gregor Vezonik in Anže Peharc so slovenski športni plezalci, ki so si zagotovili nastop v drevišnjem polfinalu na drugi tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Salt Lake Cityju. Prva zvezdnica Janja Garnbret bo nastopila na drugi preizkušnji svetovnega pokala v ameriški zvezni državi Utah konec prihodnjega tedna.

Vita Lukan je med 49 tekmovalkami v kvalifikacijah zasedla 23. mesto in ostala brez sobotnega nastopa. Brez polfinalnega nastopa je ostal tudi svetovni podprvak v disciplini iz leta 2014 Jernej Kruder, ki je v konkurenci 55 tekmovalcev na startu kvalifikacij zasedel 29. mesto.

Najboljša v kvalifikacijah je bila Japonka Nonaka Miho, ki je kot edina preplezala vseh pet balvanov. Debevčeva je do vrha prišla štirikrat in za to porabila deset poskusov, neuspešna je bila le na zahtevnem tretjem balvanu. Tega je zmogla le Monaka, Debevčeva pa je uspela zavarovati cono.

Lukanova je prvi, drugi in četrti balvan preplezala v skupno vsega štirih poskusih, na tretjem in petem pa ni prišla niti do oprimka, ki označuje sredino smeri, in je ostala brez polfinala.

Po prvem krogu moškega tekmovanja sta na vrhu s popolnim izkupičkom petih vrhov smeri Japonec Yoshiyuki Ogata in zmagovalec uvodne tekme v Meiringenu Čeh Adam Ondra.

Peharc je kvalifikacije končal na 10. mestu, Vezonik je bil 11. Najboljša Slovenca sta imela težave na drugem balvanu, dosegla sta cono, za vrh smeri pa jima je zmanjkalo.

Kruder je uspel zavarovati vrhove treh smeri od petih, a je v dokaj izenačenem polfinalu vseeno ostal brez nastopa med najboljšo dvajseterico.

Slovenska reprezentanca onstran Atlantika nastopa brez prve zvezdnice Garnbretove. Reprezentanci se bo zmagovalka prve balvanske tekme svetovnega pokala v sezoni v švicarskem Meiringenu pridružila na tekmovanju prihodnji teden, ki bo prav tako v Salt Lake Cityju. Med 28. in 31. majem bodo tam tekme svetovnega pokala v balvanskem in hitrostnem plezanju.

Polfinalni nastopi v ženski in moški konkurenci se bodo začeli danes ob 19. uri, finale najboljših šestih v moški in ženski konkurenci bo v noči na nedeljo z začetkom ob 1. uri.

Preberite še:

janja Garnbret
Sportal Tekma, na kateri zagotovo ne bo zmagala Janja Garnbret
Ne spreglejte