Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
15. 4. 2014,
10.56

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ACH Volley Panvita odbojka finale

Torek, 15. 4. 2014, 10.56

5 let, 2 meseca

Kapetan ACH opozarja: Panvita pozna recept, kako nas premagati

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred četrto tekmo finala državnega odbojkarskega prvenstva za moške v taboru ACH Volleyja razmišljajo le o enem, kako priti do še ene zmage in dvigniti pokal za deseti zaporedni naslov.

"V Mursko Soboto potujemo samo z enim ciljem, to je, da končamo državno prvenstvo in osvojimo deseti zaporedni naslov. Zavedamo se, da nam ne bo lahko, saj nam je Panvita pokazala, da smo lahko še kako ranljivi. Imajo recept, kako nas premagati, zato nas čaka zelo težko delo," pred četrto tekmo finalne serije razmišlja kapetan ACH Volleyja, Andrej Flajs.

Oranžni zmaji so šibke točke v tem finalu pokazali le domači Hali Tivoli, medtem ko so z izjemno predstavo na drugi tekmi v Murski Soboti tako rekoč odpihnili domače. Sobočani so po tekmi govorili o prevelikem bremenu, ki so si ga nadeli na svoja ramena, tudi domače občinstvo naj bi bilo za njih bolj minus kot plus, Flajs se s tem ne strinja povsem. "Če bi dejali, da je Panvita na drugi tekmi igrala slabše zgolj zaradi domačega občinstva, bi zadevo preveč poenostavili. Rezultat je v največji meri odraz naše odlične igre, Sobočane smo nadigrali v vseh elementih in zasluženo izenačili. Vemo, da bo kaj takega težko ponoviti, a kot sem že rekel, cilj je samo en, zmagati in končati finale."

ACH brez robustnega Hrvata?

ACH Volley ima pred četrto, morda že odločilno tekmo veliko težav s poškodbami. Z mišico na nogi ima težave Matija Pleško, ki bo ACH-ju lahko pomagal samo kot taktična menjava, zaradi dolge sezone se težave pojavljajo tudi pri Janu Pokeršniku, na zadnji tekmi v Tivoliju pa si je grdo gleženj zvil tudi bloker Ivan Mihalj, čigar nastop v Murski Soboti visi v zraku.

"Kje naj začnem: zdravniški karton se veča iz dneva v dan. Kot že veste, ima Pleško težave z mišico, tudi Poki ni čisto zdrav, sam pa imam že od evropskega prvenstva veliko težav s kolenom. Največjo težavo za nas predstavlja Mihalj. Z njegovim gležnjem se ukvarja celotna zdravniška služba, poskušajo narediti vse, da bi ga kolikor toliko pripravili za nastop. Vprašanje je, kako se bo gleženj odzval na sile 105-kilogramskega orjaka. Menim, da so njegove možnosti za nastop 50-odstotne," je o bolnišnici pri ACH Volleyju naglas spregovoril Sevničan.

Če hrvaški bloker ne bo nared, ga bo zamenjal mladi Mario Koncilja, ki pa bi znal po besedah kapetana dostojno zamenjati Mihalja. "Mario se je prek sezone veliko naučil, zato ne dvomim, če bo seveda treba, da ne bi svoje naloge dobro opravil."

Tekma v Murski Soboti se bo začela ob 17.30.

Ne spreglejte