Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 1. 2020,
10.09

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

ameriški nogomet NFL Kansas City Chiefs Tennesse Titans San francisco 49ers Green Bay packers

Ponedeljek, 13. 1. 2020, 10.09

4 leta, 3 mesece

NFL

Kansas City Chiefs po preobratu v polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Kansas City Chiefs | Osrednja zgodba četrtfinalnih dvobojev je zgodovinska vrnitev in zmaga Kansas Cityja. | Foto Reuters

Osrednja zgodba četrtfinalnih dvobojev je zgodovinska vrnitev in zmaga Kansas Cityja.

Foto: Reuters

Polfinalna para lige NFL v ameriškem nogometu sta Kansas City Chiefs - Tennesse Titans ter San Francisco 49ers - Green Bay Packers. Dvoboja sta na sporedu 19. in 20. januarja po slovenskem času, veliki finale oziroma super bowl pa bo 2. februarja v Miamiju.

Osrednja zgodba četrtfinalnih dvobojev je zgodovinska vrnitev in zmaga Kansas Cityja. Njegovi tekmeci Houston Texans so v drugi četrtini povedli s 24:0 in bili na poti v finale konference AFC. Toda sledil je preobrat, ki se je v marsičem zapisal v anale tega športa.

Junaka sta bila Patrick Mahomes in Travis Kelce. Slednji je prvi igralec v zgodovini lige, ki je v eni četrtini končnice ujel tri podaje za zadetek, Mahomes pa je postal šele drugi podajalec v ligi NFL, ki je v eni četrtini playoffa štirikrat podal za "touchdown" oziroma zadetek. Pred njim je to uspelo le Dougu Williamsu na super bowlu leta 1988.

Hkrati je Mahomes edini igralec v zgodovini končnic, ki je skupno podal za več kot 300 jardov in obenem po tleh pridobil še dodatnih 50 jardov.

Kansas City je tako že na odmor odšel s prednostjo 28:24, na koncu pa je zmagal z 51:31. Tako je hkrati postal prva ekipa v končnicah, ki je nadoknadila 24 točk zaostanka in na koncu slavila z vsaj dvajsetimi točkami prednosti.

Tennesse največje presenečenje sezone

Na ostalih prizoriščih ni bilo tako razburljivo. Korak bližje super bowlu so naredili Tennesse Titans, ki so največje presenečenje sezone. V prvem krogu končnice so izločili branilce naslova s Tomom Bradyjem na čelu, v četrtfinalu pa so edini slavili v gosteh. Z 28:12 so premagali prve nosilce konference AFC in najboljšo ekipo rednega dela, Baltimore Ravens.

V konferenci NFC so San Francisco 49ers ugnali Minnesoto Vikings s 27:10, Green Bay Packers pa so ob polčasu proti Seattle Seahawks vodili z 20:3, na koncu pa zmagali z 28:23.

Preberite še:

Tennessee Titans NFL
Sportal Prvak New England izpadel. Bo Tom Brady končal kariero?
Ne spreglejte