Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 2. 2013,
13.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nova KBM Branik Aliansa Zgornja Gorenjska Kema Puconci

Torek, 26. 2. 2013, 13.59

7 let, 12 mesecev

Kamnik in Maribor poglavje zase

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V sobotnem sedmem krogu ženske odbojkarske lige se je najbolj zanimiva tekma odvijala v Zabreznici, kjer je ekipa Zgornje Gorenjske gostila Kemo iz Puconcev, ter po ogorčenem boju izgubila s 3:2.

S tem porazom so si Gorenjke nekoliko priprle vrata do tretjega mesta, ki je bila tiha želja odbojkaric "izpod Stola", kajti v zadnjih treh krogih ima četica Tanje Božinović sila neugoden razpored. Na preostalih dveh tekmah sedmega kroga se je vse razpletlo brez presenečenj, Kamničanke in Mariborčanke so z zmagama proti Luki Koper oz. Aliansi še enkrat več pokazale in dokazale, da so trenutno poglavje zase v ženskem prvenstvu in da bodo varovanke Olega Gorbačova ter Bruna Najdiča bržčas tudi odločale o osvojitvi naslova državnih prvakinj.

Pot do končnega cilja je sicer še dolga, kajti pred ekipami so še trije obračuni v modri skupini (Calcit in Nova KBM sta tekmo osmega odigrali v okviru Interlige, zmagale so odbojkarice iz Kamnika, op. a.), mesti ena in dva pred začetkom končnice pa sta že oddani Kamniku in Mariboru. Precej bolj zanimiv bo obračun za tretje mesto. Trenutno ga zasedajo odbojkarice Alianse iz Šempetra, ki imajo dve točki naskoka pred Zgornjo Gorenjsko in štiri pred Luko Koper, obenem pa imajo Savinjčanke v zadnjih treh krogih na papirju ugodnejši razpored kot Gorenjke in Primorke. Aliansa bo namreč gostovala v Puconcih in Kopru, ter doma gostila Zgornjo Gorenjsko, Gorenjke bodo gostovale še dvakrat, v Kopru in Šempetru in doma gostile Kamnik, Luka pa doma gosti Zgornjo Gorenjsko ter Alianso in gostuje v Mariboru.

Osmi krog v modri skupini bo na sporedu že jutri in bo morda že dal odgovor na kakšno vprašanje o uvrstitvah na mesta tri, štiri in pet. Šesto mesto je, navkljub zmagi v Zabreznici, bržčas 'rezervirano' za Prekmurke, ki imajo v zadnjih treh krogih sila težak razpored (Aliansa, Calcit, Nova KBM) in bodo le s težavo osvojile kakšno točko, čeprav so presenečenja vselej mogoča. Kema je namreč v četrtem krogu skorajda presenetila Kamnik, a ker imajo Prekmurke tudi precejšen točkovni zaostanek je njihovo napredovanje po lestvici skorajda neverjetno.

Medtem ko je šest moštev, ki bodo igrala v končnici, znanih že od začetka tekmovanja v modri skupini, iz zelene si je nastop v 'play offu' že tudi zagotovila Nova Gorica, pa bo v zadnji krog v zeleni skupini, tekme bodo na sporedu v soboto, odločal še o zadnjem moštvu, ki bo uvrščeno med osmerico. V tem boju so ostale odbojkarice Vitala iz Ljubljane (v soboto bodo gostovale v Grosuplju) in Formisa (v soboto jih čaka obračun v Novi Gorici). Ljubljančanke in Štajerke so po petih krogih točkovno povsem poravnane, zato sobotni tekmi obetata silno razburljiv razplet.

Ne spreglejte