Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
23. 4. 2015,
21.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

odbojka Marko Brumen Bogdan Kotnik finale 1 DOL

Četrtek, 23. 4. 2015, 21.24

8 let

Kamnik ima tako smolo, kot jo je imel Bojan Križaj

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
ACH Volley je ostal tam, kjer je bil, na vrhu Slovenije. Kamnik jim je odščipnil eno zmago, to pa je bilo tudi vse. Kaj sta po tekmi povedala oba trenerja?

Čeprav je Kamnik pred začetkom finalne serije pokazal, da bi bil lahko trd oreh za oranžne zmaje, so na koncu Ljubljančani brez večjih težav spet, že 12., postali slovenski državni prvaki.

"Bilo je zelo težko prevzeti ekipo sredi sezone. Ekipa je sicer zmagovala, a ključne igralce je bilo treba dvigniti na višjo raven. In to smo s svojim štabom uspešno storili, za kar bi se jim ob tej priložnosti tudi zahvalil. Na koncu smo premagali ekipo, ki smo jo glede na kakovost obeh tudi morali ," je povedal trener ACH Volleyja Bogdan Kotnik, ki je na klopi Ljubljančanov februarja zamenjal Tomija Šmuca.

Kamnik je sicer na drugi tekmi finala izenačil serijo, a to oranžnih zmajev ni zmedlo. "Kot trenerja me je malce zaskrbelo, a vedel sem, da nas Kamnik v maratonu petih tekem preprosto ne more premagati. Pomembno je bilo tudi to, da sva si pomočnikom pred mesecem dni dejala, Nathana Robertsa (poškodba, op. p.) ni, brez njega se zmore, najina naloga pa je dvigniti preostale. To nam je uspelo in veseli smo, da smo postali državni prvaki," je še dodal Kotnik, ki je do državnega naslova prišel že v mlajših selekcijah Calcita, enega pa se je veselil tudi v Avstriji s Posojilnico Dob.

"Ne morem se znebiti občutka, da bi lahko storili tudi kaj več"

Kamničani so morali v štirih tekmah priznati premoč ACH in mu športno čestitati. "Tako bom rekel. V tej sezoni smo odkrito napovedali boj za vrh, a imamo tako smolo, kot jo je imel Bojan Križaj, ki je smučal v času Ingemarja Stenmarka. Tudi ACH Volley nam že leta in leta greni življenje in preprečuje, da bi mi vladali na slovenskem prostoru. A tako blizu, kot smo jim bili letos, jim še nismo bili. Težko je biti zdaj pameten in govoriti, kaj bi bilo, če bi bilo, če bi imeli zdravega Žigo Šterna, ki je v letošnji končnici res kazal odlične predstave. Morda bi se z njim še enkrat vrnili v Ljubljano, a tega ne bomo nikoli vedeli. Danes je bil ACH Volley absolutno boljši in tudi v celotni finalni seriji je bil boljši in zasluženo prišel do novega naslova," je priznal trener Calcita Marko Brumen.

Strateg Kamničanov je s prstom kazal predvsem na izvrstnega ameriškega korektorja v vrstah Erica Mochalskega, za katerega niso imeli rešitve. "Mochalski je res odigral fenomenalno serijo. Prišel je od nikoder. Tako da, očitati si ne moremo ničesar. Izgubili smo proti boljši ekipi, dobili eno tekmo, vseeno pa se ne morem znebiti občutka, da bi lahko storili tudi kaj več, ne glede na objektivne težave, ki smo jih imeli."

Ne spreglejte