Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 11. 2013,
22.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Calcit Volleyball

Sobota, 9. 11. 2013, 22.07

8 let

Kamničanke v petem nizu odpravile Madžarke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarice Calcita Volleyballa so v 5. krogu srednjeevropske lige premagale Teva Godollo.

Odbojkarice Calcit Volleyballa so svojo tretjo domačo tekmo v srednjeevropski ligi začele slabo, saj so v prvem nizu že močno zaostajale za madžarsko ekipo Teva Godollo, ki je povedla z 10:2, a so na koncu zapravile dve zaključni žogi za vodstvo z 1:0 v nizih. Po točkah sester Eve in Nike Mori so domače prišle do dveh zaključnih žog za zmago v prvem nizu, a je servis Orsolye Mester Madžarke s štirimi zaporednimi točkami popeljal do vodstva.

Gostje so v drugem nizu povedle s 4:2, a so Kamničanke na servis Lucy Charuk dosegle pet točk zapored in po drugem tehničnem odmoru le še večale prednost. V tretjem nizu so gostiteljice dobro servirale, v napadu pa je bila zelo učinkovita Tjaša Turnšek. Deset zaključnih žog je bilo dovolj za vodstvo z 2:1. Slednje je domače spet uspavalo in gostje so povedle s 5:0, nato še s 13:9. Vendar se kamniške odbojkarice niso predale, se približale na 22:23, a nato v končnici spet popustile, tako da je o končnem razpletu tekme odločal peti niz.

V petem nizu so Kamničanke le strle odpor gostij povedle s 5:2 in na to še z 9:2 ter nalet izkoristile v svojo korist. S to zmago in dvema novima točkama po petem krogu srednjeevropske lige ostajajo na četrtem mestu.

"Nocoj so bili možni vsi izidi. Bili smo že na robu poraza, na koncu pa smo se le vrnili v igro in zmagali. V določenem trenutku smo imeli težave na sprejemu, vendar smo v četrtem nizu izgubili zato, ker nikakor nismo mogli realizirati protinapada. Madžarke so reševale nemogoče žoge, nam pa je ni uspelo zaključiti in tu smo imeli nocoj največ težav. Spet smo nihali v igri, od blestečih trenutkov, do osnovnih napak. Pred tekmo sem igralke opozarjal, da Madžarke niso slaba ekipa, da so nevarne in danes so to dokazale. Še vedno se moramo veliko naučiti in to je bila zagotovo ena od lekcij za naprej, ko bodo morda kakšne še bolj pomembne tekme in takrat nam takšna izkušnja lahko pride še prav," je po tekmi dejal trener Kamničank Gašper Ribič.

Ne spreglejte