Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 7. 2015,
21.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Andrea Giani Hrvaška evropska liga

Nedelja, 19. 7. 2015, 21.15

8 let

Južni sosedi še drugič padli v slovenski mlin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska moška reprezentanca je v tekmi 4. kroga skupine B evropske lige premagala Hrvaško s 3:0 (22, 23, 24).

Slovenci so še drugi dan zapored dokazali, da so precej kakovostnejši od sicer oslabljenih Hrvatov. Sami rezultati nizov tega ne kažejo, a gostitelji, kot da bi se igrali, so na začetku nizov dopustili tekmecem, da se odlepijo, nato pa so jih lovili, jih ujeli, v končnicah pa nize dobili. Slovenska obramba tokrat ni bila tako uspešna kot dan prej, a to ob solidnem sprejemu ni bilo usodno.

Varovance Andree Gianija, ki zagotovo ne more biti najbolj zadovoljen, saj spet ni šlo brez nihanj in izgub zbranosti, zdaj čakata dve gostovanji. Naslednjo soboto in nedeljo se bodo merili z Belorusi, nato pa še z Romuni, ki so v sklopu drugega kroga doma Belorusijo dvakrat premagali.

Hrvati - ti v Mariboru niso igrali v popolni postavi, poleg zvezdnika Igorja Omerčena, je manjkalo še nekaj igralcev -, v sobotnem dvoboju niso niti enkrat resneje vodili, tokrat pa so na začetku izkoristili napake domačih odbojkarjev, ki so tako kot drugo tekmo pred tednom v Turčiji začeli slabo. Pri prvem tehničnem odmoru so zaostajali s 4:8, le nekaj trenutkov pozneje pa tudi z 10:15. A tako kot že nekajkrat letos, se je pravočasno prebudil servis Mitje Gasparinija. Po njegovih treh zaporednih asih je zaostanek znašel le še točko (15:16), prvič po izidu 1:0 pa so domači povedli po točki Alena Šketa z 20:19. Klemen Čebulj je nato vodstvo povišal, Gasparini pa je niz končal z novim asom.

V prvem nizu gostitelji niso dosegli niti ene blok točke, oba blokerja Alen Pajenk in Danijel Koncilja pa sta iz igre dosegla vsega dve točki. Koncilji ni šel niti servis, zato ga je zamenjal Uroš Pavlović, a položaj se na začetku drugega niza ni dosti izboljšal. Rezultatsko se je ponovila slika s prvega, gosti so že vodili z 11:5, sledil pa je slovenski lov, v katerem je sodeloval tudi Jan Klobučar, ki je zamenjal tokrat ne posebej razpoloženega Šketa. Slovenci, pri katerih je končno začel delovati tudi blok, so se približali na 12:14, z blokom Klobučarja izenačili 18. točki, s točko Gasparinija pa povedli z 19:18. Točka razlike je bila tudi pri izidu 24:23, domači pa so izkoristili že prvo zaključno žogo, to je v protinapadu s prevaro uspelo podajalcu Dejanu Vinčiću.

Čeprav so imeli Hrvati tudi v tretjem nizu na začetku pobudo, si večje prednosti niso priigrali. Vodili so sicer s 7:5, toda nato je sledilo obdobje dobre igre Slovencev, ki so povedli s 13:9. Brez padca zbranosti pa spet ni šlo, kar so južni sosedje izkoristili, prišli do preobrata, imeli celo dve zaključni žogi, da bi podaljšali tekmo. Toda domači tega niso dovolili, ubranili so obe zaključni žogi, ko je bilo najbolj potrebno so Čebulj (danes je blestel na sprejemu, pri katerem je bil kar 89 odstoten), Pajenk in Vinčić opravili svoje, tako da je bil končni izid spet 3:0.

Ne spreglejte