SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Judoisti s pestrim programom, Polavderjeva bo mamica, Žolnirjeva v pokoj

1

termometer

 | Foto:
Slovenske judoistke in judoistke prihajajoči konec tedna čaka zelo pester program. Urška Žolnir bo uradno končala kariero, Lucija Polavder pa si bo vzela tekmovalni premor.

Poleg evropskega pokala v Podčetrtku bo večina reprezentantov nastopila na zelo močni tekmi velike nagrade v Budimpešti, po kateri potujejo še na evropske igre v Baku, ki pri judoistih letos nadomeščajo evropsko prvenstvo.

Polavderjeva si bo vzela premor, Žolnirjeva končuje kariero Poleg tega je tekmovalni premor zaradi materinstva najavila bronasta olimpijka iz Pekinga 2008 Lucija Polavder, medtem ko bo olimpijska prvakinja iz Londona 2012 Urška Žolnir na tekmovanju v soboto najavila konec športne kariere.

Vodstvo Judo zveze Slovenije, ki jo dobrega pol leta vodi novi predsednik Darko Mušič, je imelo na današnji novinarski konferenci v Podčetrtku nemalo dela. Poleg predstavitve ekipe za Baku so predstavili še podrobnosti v zvezi s tradicionalnim evropskim pokalom v Podčetrtku.

Podčetrtek, Baku, Budimpešta, Astana ... Potem ko se je vsaj del ekipe za Baku že predstavil na uradni predstavitvi v Kopru prejšnji teden, so danes to storili še preostali v judoistični ekipi. Teh bo v Bakuju kar 17, od tega osem deklet in devet fantov. Mnogo jih bo pomembne točke za olimpijske igre lovilio tudi v Budimpešti, vrhunec sezone bo konec avgusta v kazahstanski Astani, kjer bodo na svetovnem prvenstvu točke štele največ.

Prihajajoči konec tedna bo precej mlajših članov slovenske ekipe nastopilo na evropskem pokalu v Podčetrtku. Na tekmovanju bo sodelovalo več kot 320 borcev in bork iz 58 klubov in 28 držav, od najbolj znanih slovenskih predstavnikov bodo nastopili Klara Apotekar, David Kukovica, Gašper Jerman, Matjaž Trbovc, Anka Pogačnik, Urška Urek in Vito Dragić.

Precej vrhuncev sezone in le ena ekipa "Letos je res pestro, imamo kar precej vrhuncev sezone in le eno ekipo, ki jo kombiniramo z mlajšimi tekmovalci. Vse tekme so pomembne, vemo pa, da je težko formo dvigniti dvakrat ali večkrat na leto. Tekmovalci so dobro pripravljeni, bili smo na pripravah na Rogli, trenirali po klubih, za nami so že svetovni pokali, zdaj so tu evropske igre, potem še svetovno prvenstvo … Program je natrpan, zato je res težko usklajevati vse akcije. Trudimo se, lov za olimpijske točke je pomemben, zato bodo nekateri izpustili tekmo v Podčetrtku," je na današnji novinarski konferenci dejal strokovni direktor in vodja evropskega pokala Marjan Fabjan.

Ustaljeni organizacijski ekipi znova pomagata tudi Polavderjeva kot direktorica dvorane ter Žolnirjeva, ki skrbi za prijave in si je tekmovanje izbrala za dokončno slovo od tekmovalnih tatamijev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin