Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 10. 2023,
16.01

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Vito Dragič judo

Četrtek, 26. 10. 2023, 16.01

6 mesecev

judo, grand slam, abu dabi

Pod edino zmago zadnjega dne se je podpisal Vito Dragič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Vito Dragič | Vito Dragič je v drugem krogu najprej po prepričljivem nastopu in treh kaznih ugnal Marvina Gadeauja iz Monaka, nato pa na enak način izgubil z Nemcem Lossenijem Konejem | Foto Filip Barbalić/www.alesfevzer.com

Vito Dragič je v drugem krogu najprej po prepričljivem nastopu in treh kaznih ugnal Marvina Gadeauja iz Monaka, nato pa na enak način izgubil z Nemcem Lossenijem Konejem

Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com

Na grand slamu v Abu Dabiju so dopoldan nastopili trije Slovenci. Zmago je v kategoriji nad 100 kilogramov dosegel le Vito Dragič, Enej Marinič v isti kategoriji in Metka Lobnik med dekleti do 78 kg pa sta se poslovila po prvi borbi.

Dragič je v drugem krogu najprej po prepričljivem nastopu in treh kaznih ugnal Marvina Gadeauja iz Monaka, nato pa na enak način izgubil z Nemcem Lossenijem Konejem, ki se je prebil celo do polfinala.

Enej Marinič ni našel načina, da bi ugnal Madžara Richarda Sipocza. V izenačenem dvoboju je Madžaru 14 sekund pred koncem uspel odločilni met, prednost pa je nato spretno obdržal.

Zelo dobro borbo je prikazala Metka Lobnik v boju z Marie Branser iz Gvineje. Obe tekmovalki sta si prislužili že po dve kazni, Lobnik je bila dolgo aktivnejša in morda bi kateri od sodnikov Branser že pokazal tudi tretjo kazen. V zadnji minuti podaljška, ta je skupaj trajal kar nekaj več od treh minut, pa je Lobnik začela popuščati in prejela tretjo kazen.

Judoisti se iz Združenih arabskih emiratov, najboljšo uvrstitev je s petim mestom dosegla Anka Pogačnik, vračajo v Slovenijo, kjer bodo le oprali kimone in prepakirali kovčke, saj jih prihodnji konec tedna čaka evropsko prvenstvo v Montpellieru.

Anka Pogačnik
Sportal Anka Pogačnik do petega mesta
Maruša Štangar
Sportal Maruša Štangar končala na sedmem mestu
Ne spreglejte