Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 10. 2023,
17.05

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Abu Dabi judo Anka Pogačnik

Sreda, 25. 10. 2023, 17.05

6 mesecev

JUDO, GRAND SLAM, ABU DABI

Anka Pogačnik do petega mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Anka Pogačnik | Anka Pogačnik je v Abu Dabiju končala na petem mestu. | Foto Filip Barbalič/www.alesfevzer.com

Anka Pogačnik je v Abu Dabiju končala na petem mestu.

Foto: Filip Barbalič/www.alesfevzer.com

Judoistka Anka Pogačnik je na grand slamu v Abu Dabiju v kategoriji do 70 kg osvojila peto mesto. V boju za bron jo je ugnala Nizozemka Hilde Jager, ki je lani dobila medsebojni obračun na mastersu v Jeruzalemu, na evropskem prvenstvu v Sofiji pa je bila boljša Gorenjka.

Visokorasla Nizozemka je spretno izkoriščala dolžino okončin za učinkovito obrambo in na ta način prišla tudi do zmage. Dolgoletna slovenska reprezentantka je z vstopi iskala položaj za met, približno na polovici dvoboja pa je Jager izkoristila slabše pripravljen napad Pogačnikove, šla v menjavo smeri in protinapad ter si priborila odličje.

Anka Pogačnik je bila dopoldan po prostem prvem krogu prepričljiva v dvoboju s Kitajko Xiaoqian Sun in po treh kaznih se je dvoboj končal predčasno.

Enaintridesetletna Kranjčanka je bila tudi veliko boljša tekmica v dvoboju z Britanko Kelly Petersen Pollard, ki jo je pred tem v karieri premagala trikrat. Tokrat pa je tekmica, letos druga v Linzu in tretja v Dušanbeju, izkoristila nepazljivost minuto pred koncem in nato spretno rešila prednost vazarija.

Slovenska reprezentantka je bila nato pred zahtevno nalogo v repasažu, kjer ji je nasproti stala tretja z letošnjega svetovnega prvenstva v Dohi in olimpijska podprvakinja Avstrijka Michaela Polleres. Pogačnikova je v tretji borbi resda delovala najmanj prepričljivo, s taktično in tehnično zrelim nastopom pa je tokrat nemočni Avstrijki izsilila tri kazni za preboj v popoldanski del.

Drugo bronasto kolajno je osvojila Aoife Coughlan iz Nove Zelandije, ki je ugnala Kelly Petersen Pollard, v velikem finalu pa je Rusinja Madina Tajmazova premagala Švedinjo Ido Eriksson.

Že v torek je sedmo mesto v Abu Dabiju osvojila Maruša Štangar. Tekmovanje pa se bo končalo v četrtek, ko bo v kategoriji do 78 kg nastopila Metka Lobnik, Vito Dragič in Enej Marinič pa v kategoriji nad 100 kg.

Preberite še:

Maruša Štangar
Sportal Maruša Štangar končala na sedmem mestu
Ne spreglejte