SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jasmina Maček popustila v zadnji seriji

1

termometer

 | Foto:
Slovenska strelka Jasmina Maček je na evropskem prvenstvu z orožjem malega in velikega kalibra ter puško šibrenico na Pragerskem v trapu osvojila 23. mesto.

Zmagala je Slovakinja Zuzana Rehak Štefečekova, druga je bila Rusinja Ekaterina Rabaja, tretja pa olimpijska prvakinja iz Londona 2012 - Italijanka Jessica Rossi.

Prekmurka je imela po dveh serijah vse možnosti, da se uvrsti v veliki finale šesterice ali pa si vsaj izbori dodatno razstreljevanje za boj za odličja, saj je zadela 46 od 50 letečih tarč. V zadnji seriji 25 strelov pa se ji ni izšlo, zadela je zgolj 21 letečih tarč in današnjo preizkušnjo končala na 23. mestu, potem ko je skupno zadela 67 glinastih golobov.

Na ekipni tekmi v trapu so slavile Italijanke (211) pred Slovakinjami in Francozinjami (vse po 210).

V SC Gaj pri Pragerskem je bila danes tudi prva polovica tekme v disciplini malokalibrska hitrostrelna pištola na 25 metrov, na njej pa sta nastopila Slovenca Peter Jenko in Peter Tkalec. Jenko je zadel 268, Tkalec 260 krogov, oba pa močno zaostajata za vodilnimi tekmovalci. Tekma se bo nadaljevala v ponedeljek.

Sedmi tekmovalni dan bo na strelsko črto na vojaškem strelišču v Apačah stopila Renata Oražem, pred njo je kvalifikacijska tekma v neolimpijski disciplini velikokalibrska puška leže na 300 metrov. V tej disciplini bodo v moški konkurenci na sporedu tudi eliminacijski boji, nastopili pa bodo Rajmond Debevec, Robert Markoja in Damjan Kandare.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin