SiolNET. Sportal Drugi športi
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janša kandidat za nagrado Moka

0,10

termometer

Miloš Janša
Bo Miloš Janša prejel nagrado za življenjsko delo trenerjev? Foto: Vid Ponikvar

Mednarodni olimpijski komite je pred dnevi objavil razpis za nagrado za življenjsko delo trenerjev. Olimpijski komite Slovenije je za nagrado kandidiral slovenskega veslaškega strokovnjaka Miloša Janšo, ki je s svojimi varovanci skoraj dve desetletji in pol osvajal olimpijska odličja.

Miloš Janša je dolgoletni trener slovenskih veslačev, duša veslanja na Bledu, ki ima velike zasluge za uspehe slovenskega veslanja. Še posebej je bil dolga leta vpet v številne uspehe Iztoka Čopa in Luke Špika. Njegovo strokovno delo je vtkano v kar šest olimpijskih kolajn.

Gre za 2. nagrado te vrste. Lani je bila poslana kandidatura za dolgoletnega trenerja Rajmonda Debevca - za Lojzeta Mikoliča. Za razliko od lanskoletnega razpisa za nagrado za življenjsko delo trenerja, ki je bil namenjen le upokojenim strokovnjakom, velja, da letos lahko v razpisnem postopku sodelujejo tudi trenerji, ki so še aktivni.

Miloš Janša je vrsto let sodeloval z Iztokom Čopom in Luko Špikom. Miloš Janša je vrsto let sodeloval z Iztokom Čopom in Luko Špikom. Foto: Vid Ponikvar

Odločitev o letošnjem nagrajencu bo Mednarodni olimpijski komite sporočil 5. ali 6. oktobra 2018 med mladinskimi olimpijskimi igrami v Buenos Airesu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 23
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin