Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 3. 2023,
21.33

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Janja Šegel Maribor

Petek, 3. 3. 2023, 21.33

1 leto, 2 meseca

Maribor, mednarodni plavalni miting

Janja Šegel do dveh zmag v Mariboru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Janja Šegel | Janja Šegel je v Mariboru dosegla dve zmagi. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Janja Šegel je v Mariboru dosegla dve zmagi.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Plavalka Janja Šegel, članica Fužinarja Ravne je uvodni dan mednarodnega mitinga v Mariboru v 50-metrskem bazenu Pristan dosegla dve zmagi, je v izjavi za javnost sporočila Plavalna zveza Slovenije.

S časom 55,34 je Šegel v disciplini 100 m prosto za 29 stotink sekunde ugnala Katjo Fain na drugem mestu in Niko Fain (obe PK Branik Maribor) na tretjem. Nato je svojo drugo zmago uvodnega dne zabeležila še na 200 m hrbtno s časom 2:18,16.

"Z rezultati sem res zelo zadovoljna, sploh pa na 200 m hrbtno nisem pričakovala takšnega izida," je po prvi tretjini tekmovanja povedala Ravenčanka. Za Katjo Fain pa je bila 100 m prosto le ogrevalna disciplina pred nadaljevanjem, že v današnji preizkušnji pa je dobila občutek, da je vzdržljiva.

Na 100 m prosto se je zmage veselil Triglavan Ben Schwietert. S časom 50,79 je slavil pred klubskim kolegom Sašom Boškanom. Dvojno zmago so slovenski plavalci dosegli tudi na 400 m mešano. Zmagal je Bor Vran-Benkovič (PK Branik Maribor), drugo mesto pa si je priplaval Jaš Berložnik (PK Ljubljana).

Najbolj suverena zmagovalka danes je bila Špela Perše (PK Radovljica) na 1500 m prosto, od slovenskih predstavnikov pa je prvi v cilj priplaval še Velenjčan Matic Bizjak Jambrović na 50 m delfin. Sven Štembal (PK Ljubljana) je bil na 50 m delfin tretji, to je uspelo tudi Hani Bele (PK Olimpija) na 100 m prsno. Peter John Stevens (PK Triglav Kranj) je bil na 100 m prsno četrti.

Na zmagovalni oder v absolutni konkurenci so od Slovencev stopili še drugouvrščena Arne Furlan Štular na 1500 m prosto in Maks Kastigar (oba PK Ljubljana) na 200 m hrbtno ter Zoja Šiler Klemenčič (PK Triglav Kranj) na 400 m mešano.

Miting sicer velja za generalko Olimpijskega festivala evropske mladine (Ofem), na kateri tekmovalci lovijo tudi norme za poletni Ofem v Mariboru, letošnje svetovno prvenstvo v Budimpešti ter olimpijske igre prihodnje leto v Parizu.

Na tridnevno tekmovanje so prijavljeni udeleženci iz 11 držav.

Preberite še:

Janja Šegel
Sportal Slovenski plavalci 19-krat na stopničkah
Janja Šegel
Sportal Janja Šegel štirikrat zlata v Beogradu
Ne spreglejte