SiolNET. Sportal Drugi športi
0,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janja Garnbret spet na tekmo, in to v Kranju

0,45

termometer

Janja Garnbret
Olimpijska prvakinja Janja Garnbret se vrača v steno. Njena prva tekmovana preizkušnja bo v Kranju, ki bo 3. in 4. septembra gostil tekmo svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Dvorana Zlato polje v Kranju bo 3. in 4. septembra prizorišče prve poolimpijske tekme svetovnega pokala v športnem plezanju. V Kranju na tekmi v težavnosti bo nastopila tudi Janja Garnbret, ki je 6. avgusta v Tokiu osvojila prvo olimpijsko zlato kolajno v kombinaciji na olimpijski premieri športnega plezanja.

Mednarodna zveza za športno plezanje (IFSC) je pred dvema letoma zaradi neustrezne dvorane in stene kranjskim organizatorjem odvzela licenco za prirejanje tekmovanja. Planinska zveza Slovenije je nameravala tekmovanje izpeljati v Ljubljani, za kar je tudi dobila dovoljenje mednarodne zveze. Tekma svetovnega pokala v športnem plezanju je nato lani odpadla zaradi omejitev, povezanih s pandemijo covid-19.

Tekma svetovnega pokala v športnem plezanju se vrača v Kranj. Tekma svetovnega pokala v športnem plezanju se vrača v Kranj. Foto: Grega Valančič/Sportida

Omejitve, ki ne dovoljujejo polne navijaške zasedenosti na tribunah, so povzročile novo spremembo. Ljubljanska tekma z omejenim številom navijačev bi bila prevelik finančni zalogaj, saj ne bi mogli poplačati najema dvorane Stožice. Domače tekmovanje bo tako znova na tradicionalnem prizorišču, s čimer so se strinjali tudi v krovni zvezi.

V Kranju bo tekmovala tudi Mia Krampl, svetovna podprvakinja v težavnostnem plezanju. V Kranju bo tekmovala tudi Mia Krampl, svetovna podprvakinja v težavnostnem plezanju. Foto: Vid Ponikvar

Nosilka zlata Garnbretova bo nedvomno najbolj vidna tekmovalka karavane, ki se bo preizkusila v Kranju. Na domači sceni pa bodo nastopile tudi Lučka Rakovec, olimpijka Mia Krampl, Vita Lukan, Tjaša Slemenšek, Lucija Tarkuš, Lana Skušek, Katja Debevec, Sara Čopar in Liza Novak.

Med moškimi bodo po oprimkih na kranjski steni segali Luka Potočar, Domen Škofic, Martin Bergant, Milan Preskar, Anže Peharc, Žiga Zajc, Andrej Polak, Timotej Romšak in Lovro Črep.

Kranjska tekma bo priprava na svetovno prvenstvo, ki bo od 16. do 21. septembra v Moskvi. Garnbretova bo prvenstvo izpustila.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin