Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 11. 2015,
18.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

jadranje laser svetovno prvenstvo Oman Kim Pletikos

Petek, 20. 11. 2015, 18.58

7 let, 12 mesecev

Jadralke razreda laser v Omanu lovijo olimpijske vozovnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V mestecu Mussanah v Omanu se je začelo svetovno prvenstvo olimpijskega razreda laser radial. Na prvenstvu se je zbralo sto jadralk iz 49 držav, med njimi tudi ena Slovenka - Kim Pletikos.

Pletikosova je po prvem tekmovalnem dnevu na 66. mestu. Na letošnjem svetovnem prvenstvu so na voljo štiri olimpijske vozovnice za države brez olimpijske norme.

Oman bo dal štiri olimpijske vozovnice Glavne favoritinje za visoka mesta so Litvanka Gintare Volungeviciute - Scheidt, ki je avgusta slavila zmago na predolimpijski regati v Riu, prva z ISAF lestvice razreda in dobitnica bronaste olimpijske medalje razreda laser radial v Londonu, Belgijka Evi Van Acker, srebrna iz Londona Nizozemka MaritBouwmeester in aktualna olimpijska prvakinja Kitajka LijiaXu, ki se na regatno polje vrača po dveletnem premoru.

Na lanskem svetovnem prvenstvu olimpijskih razredov v španskem Santanderju je bilo v razredu laser radial podeljenih 19 vozovnic, Oman bo dal štiri vozovnice, na olimpijskih igrah naslednje leto pa bo v tem razredu nastopilo 37 jadralk.

Preostala mesta bodo dopolnjena po kontinentalnem ključu, na evropskem prvenstvu razreda laser radial naslednje bosta na voljo še dve mesti. Za jadralke nekaterih držav pa bo svetovno prvenstvo predstavljalo že tudi interne kvalifikacije za uvrstitev na olimpijske igre prihodnje leto.

Vodi Danka, Pletikosova na 66. mestu Jadralke so danes v dveh skupinah odjadrale po dva plova. Kim Pletikos je v prvem plovu v cilj prijadrala na 48. mestu, v drugem pa je končala kot 15. in je po prvem dnevu na 66. mestu.

V vodstvu po dveh odjadranih plovih je Danka Anne-Marie Rindom, na drugem mestu je Nizozemka Marit Bouwmeester, tretja pa Izraelka Oren Jacob.

Jadralke se bodo predvidoma pomerile v šestih kvalifikacijskih plovih, na podlagi katerih se bodo razvrstile v zlato in srebrno skupino ter do naslednjega četrtka, ko se prvenstvo zaključuje, odjadrale še šest finalnih plovov.

Ne spreglejte