Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
17. 10. 2015,
13.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca

Sobota, 17. 10. 2015, 13.30

8 let

Italijani o Slovencih zelo spoštljivo: Zmaga nad Poljaki ni bila naključje

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav Italijani ne bežijo pred vlogo favoritov pred polfinalom, pa sami sebe opozarjajo, da Slovenija ne bo tako lahek zalogaj, kot se mogoče zdi.

Italija je po razočaranju na svetovnem prvenstvu 2014 in svetovni ligi 2015 odpustila selektorja Maura Berutta, na njegovo mesto pa postavila odličnega GianLorenza Blenginija, ki je v pretekli sezoni treniral Tineta Urnauta, v prihodnji sezoni pa bo pri Macerati Klemna Čebulja.

Blengini je zelo preveril vrste, z mesta podajalca je razrešil izkušenega Dragana Travico, nanj pa postavil komaj 19-letnega Simoneja Giannellija, ki je na tem prvenstvu kazal odlične igre. Tudi Ivana Zajceva je z mesta sprejemalca postavil na mesto korektorja, na sprejemalski liniji pa zdaj kraljujeta Osmany Juantorena in Filippo Lanza in zadeva za zdaj deluje brezhibno.

"Slovenija je sestavljena iz odličnih igralcev, ki že nekaj let igrajo v italijanski ligi. Zelo dobro jih poznamo in vemo, kako dobri so. A ne bi govoril le o njeni individualni kakovosti, zelo je napredovala tudi kot ekipa. Tudi njihov servis je odličen, a tudi pri drugih prvinah odbojkarske igre ne zaostajajo prav nič. Zelo dobro so pripravljeni in lahko rečemo, da zmaga proti Poljski ni bila naključje," pred tekmo razmišlja italijanski selektor.

"Odgovoriti z vsemi orožji"

"Vemo, da nas čaka težko delo. Slovenija je z zmago proti Poljakom dokazala, da je izjemna ekipa, zato nam ne bo lahko. Potrebujemo novo dobro predstavo, vsaj tako kot proti Rusom, če se želimo uvrstiti v finale," pa je selektorjeve besede dopolnil kapetan Italije Simone Buti.

"Slovenci niso tako znani kot Poljaki ali Rusi, a vemo, da bodo pritiskali z vseh strani, na nas pa je, da na to odgovorimo z vsemi orožji, ki jih imamo," še opozarja in dokazuje, da Italijani ne bodo niti malo podcenjevali Slovencev.

Ne spreglejte