SiolNET. Sportal Drugi športi
0,94

termometer

  • Messenger
  • Messenger
SVETOVNO PRVENSTVO, LA SEU D'URGELL

Kajakaši postavili stvari na svoje mesto #video

0,94

termometer

Peter Kauzer
Foto: Nina Jelenc

Tretji dan svetovnega prvenstva v kajaku in kanuju na divjih vodah so končali kvalifikacije še kanuistke in kajakaši. Po prvi vožnji sta se v nedeljski polfinale uvrstila le Peter Kauzer in kanuistka Alja Kozorog. V drugo sta odlično s progo opravila Niko Testen in Martin Srabotnik in se prav tako uvrstila v polfinale.

Za naše kajakaše in kanuiste se četrtek ni začel najbolje, saj se je po prvi kvalifikacijski vožnji v nedeljski polfinale uvrstil le Peter Kauzer. Je pa bil zato boljši konec. Niko Testen in Martin Srabotnik sta v drugi vožnji pokazala, kam dejansko spadata, potem ko sta se uvrstila na prvo in drugo mesto. Tako bomo v nedeljo lahko držali pesti za vse tri slovenske kajakaše. V polfinalu nastopi 40 kajakašev, prvih trideset se jih je uvrstilo po prvi vožnji, najboljših deset pa po drugi vožnji.

Peter Kauzer z zlomljenim veslom po ekipnih vožnjah. Peter Kauzer z zlomljenim veslom po ekipnih vožnjah. Foto: Boštjan Boh "Očitno je bil to znak, da je prišel čas, da ga zamenjam"

V zadnjih dneh je bilo pri Kauzerju veliko govora o zlomljenem veslu, a kot kaže se je 36-letni kajakaš hitro privadil na rezervno veslo. In koliko je to vplivalo na našega najboljšega kajakaša?

"Malo vpliva. Glede na to, da sem z veslom, ki se mi je na ekipnih vožnjah zlomil, veslal na vseh večjih tekmah od leta 2016 … Če sem malo pošalim, je bilo tisto veslo kot ata na mamo (smeh, op. p.). Očitno je bil to znak, da je prišel čas, da ga zamenjam. Tudi z novim veslom sem opravil nekaj treningov za občutek. Mogoče je veslo malo bolj trdo, ampak za zdaj je vse v redu," je bil dobro razpoložen Kauzer.

Posvet Petra Kauzerja in njegovega očeta po kvalifikacijski vožnji.

Nejc Žnidarčič, Anže Urankar in Simon Oven SP2019 Sportal Spustaši svetovni prvaki, velika smola Petra Kauzerja #video

Slovensko čast med kanuistkami bo branila Alja Kozorog

Alja Kozorog bo edina slovenska predstavnica v polfinalu kanuistk. Alja Kozorog bo edina slovenska predstavnica v polfinalu kanuistk. Foto: Nina Jelenc Med kanuistkami bomo v nedeljskem polfinalu imeli eno slovensko predstavnico. Z drugo vožnjo se je uspelo uvrstiti Alji Kozorog. Primorska kanuistka je v drugi kvalifikacijski vožnji zasedla osmo mesto in, kot je sama dejala, se ji je ob tem uspehu odvalil kamen od srca.

Zunaj polfinala sta ostali Lea Novak in Eva Alina Hočevar, ki je prvo kvalifikacijsko vožnjo končala na 21. mestu in le za pičlih 18 stotink zgrešila nedeljski finale. Drugo vožnjo je opravila nekoliko slabše in končala na 14. mestu, Lea Novak pa je bila 16. V polfinalu bo nastopilo 30 kanuistk, 20 najboljših se je uvrstilo po prvi vožnji, najboljših deset pa po drugi vožnji.

V soboto bodo znane prve končne odločitve, kjer bomo imeli Slovenci tri močna orožja. Med kanuisti bosta nastopila Benjamin Savšek in Luka Božič, med kajakašicami pa Eva Terčelj. Zelo zanimivo bo tudi v popoldanskih šprintih. Tam bodo med kajakaši nastopili Anže Urankar, Nejc Žnidarčič, Simon Oven in Tim Novak. Med kanuisti pa bo nastopil Blaž Cof.

Nejc Žnidarčič Sportal Svetovni prvaki zlahka skozi kvalifikacije, uspešni tudi trije slalomisti #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin