Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
1. 1. 2012,
19.21

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga NFL Dallas Cowboys Denver Broncos

Nedelja, 1. 1. 2012, 19.21

1 leto, 10 mesecev

Giants gladko v končnico, Denver s porazom

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V končnico lige NFL so se zadnji dan rednega dela gladko uvrstili New York Giants, z obupno igro in porazom Denver Broncos in ob porazih tekmecev Cincinnati Bengals.

New York Giants (9 zmag - 7 porazov) so za divizijski naslov in uvrstitev v končnico z 31:14 premagali neposredne tekmece Dallas Cowboys (8-8). Na stoti tekmi med tekma dvema nasprotnikoma so Giants že ob polčasu vodili za tri "touchdowne". Eli Manning je podal za 346 jardov in tri "touchdowne", mladi lovilec Victor Cruz se je dokazal s 178 jardi in "touchdownom". "Zadnje tri tekme smo igrali za to priložnost. Sami smo odločali o svoji usodi. Velika nagrada je, da smo postali prvaki NFC Vzhod," je po uvrstitvi v končnico, kjer jih čakajo Atlanta Falcons (10-6), dejal trener New Yorka, Tom Coughlin. "Cruz še kar navdušuje. Navijam zanj. Ko teče mimo, skačem zanj. Imel je odlično tekmo in super sezono."

Cincinnati Bengals (9-7) so imeli pred zadnjim krogom rednega dela sezone zmago prednosti pred tekmeci za drugi »wild card« konference AFC. A so jih Baltimore Ravens (12-4) za divizijski naslov premagali s 24: 16. Za Cincy je bil nerešljiva uganka tekač Baltimora Ray Rice, ki je tekmo končal z 191 jardi in dvema »touchdownoma«. Poraz za Bengals vendarle ni bil usoden, saj so izgubili tudi New York Jets (8-8) in Denver Broncos (8-8). Tako je, končnica bo minila brez gobezdavega trenerja Jets, Rexa Ryana, ki pa ostaja prepričan, da lahko nekega dne osvojil Super Bowl.

Naslov prvaka divizije AFC Zahod so osvojili Denver Broncos (8-8). Tretji zaporedni poraz (3:7) so jim prizadeli Kansas City Chiefs (7-9). A ker so San Diego Chargers (8-8) z 38:26 premagali Oakland Raiders (8-8), se uvrstitve v končnico zaradi boljšega medsebojnega izkupička z Raiders in Chargers veselijo Broncos. Naj še izgubi in igra zelo slabo (mizernih 60 jardov po zraku), podajalec Denverja Tim Tebow na koncu vseeno izpade zmagovalec. "Smo prvaki divizije, ni važno, kako nam je to uspelo. Igra po tleh je bila dobra, morali pa bomo izboljšati igro po zraku," je pred "wild card" tekmo končnice s Pittsburgh Steelers sklenil trener Denverja, John Fox.

Favoriti so …

Končnica se s tekmami t. i. "wild card" vikenda začenja v soboto. V bitki za Super Bowl XLVI ostaja 12 ekip. Zdi se, da so glavni favoriti iz konference AFC New England Patriots ter iz NFC branilci naslova Green Bay Packers in New Orleans Saints. Tako je predvsem zaradi njihovih izjemnih napadov. Tom Brady je v nedeljo presegel mejnik 5.000 podanih jardov v eni sezoni. Patriots (13-3) so tako z 49:21 premagali Buffalo Bills (6-10). Podajalec New Orleansa (13-3), Drew Brees, je že prejšnji teden postavil rekord v podanih jardih v eni sezoni. Aaron Rodgers pa je Packers (15-1) letos popeljal do 14 zmag. V zadnjem krogu je počival, a so vseeno premagali Detroit Lions (10-6), saj je na tekmi brez obrambe njegova rezerva, Matt Flynn, podal za neverjetnih 480 jardov in šest "touchdownov".

Prav posebno "zmago" so dosegli Indianapolis Colts (2-14). Poraz 13:19 z Jacksonville Jaguars (5-11) pomeni, da bodo imeli spomladi pravico prvega izbora na naboru. Pričakovati je, da bodo izbrali podajalca univerze Stanford Andrewa Lucka, ki bi lahko v nekaj letih zamenjal Peytona Manninga, enega najboljših podajalcev v zgodovini, ki je moral zaradi poškodbe izpustiti celotno letošnjo sezono. Brez njega so bili Colts najslabša ekipa lige.


Liga NFL, zadnji, 17. krog rednega dela:

Green Bay Packers : Detroit Lions 45:41

Houston Texans : Tennesee Titans 22:23

Jacksonville Jaguars : Indianapolis Colts 19:13

Miami Dolphins : New York Jets 19:17

Minnesota Vikings : Chicago Bears 13:17

New England Patriots : Bufallo Bills 49:21

New Orleans Saints : Carolina Panthers 45:17

Philadelphia Eagles : Washington Redskins 34:10

St. Luois Rams : San Francisco 49ers 27:34

Arizona Cardinals : Seattle Seahawks 23:20

Atlanta Falcons : Tampa Bay Buccaneers 45:24

Cincinatti Bengals : Baltimore Ravens 16:24

Cleveland Browns : Pittsburgh Steelers 9:13

Denver Broncos : Kansas City Chiefs 3:7

Oakland Raiders : San Diego Chargers 26:38

New York Giants : Dallas Cowboys 31:14

Ne spreglejte