Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 4. 2016,
12.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Gašper Fistravec veslanje

Nedelja, 3. 4. 2016, 12.34

6 let, 6 mesecev

Gašper Fistravec četrti na regati v Piedilucu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Gašper Fistravec | Foto Grega Valančič Sportida

Foto: Grega Valančič Sportida

Italijansko mesto Piediluco je ta konec tedna gostilo mednarodno veslaško regato. Nastopili so trije slovenski čolni, najbolje pa se je odrezal Gašper Fistravec v enojcu. Bil je četrti.

Na regati so nastopili veslači in veslačice iz 25 držav, med njimi tudi trije slovenski čolni – Gašper Fistravec v enojcu, Rajko Hrvat in Marko Bolha v lahkem dvojnem dvojcu ter Janez Zupan in Aleš Zupan v dvojcu. Najvišje je s četrtim mestom segel Fistravec.

Fistravec postavil dobre temelje za nadaljevanje sezone

Dvodnevna regata je veljala za izbirno tekmo za kar nekaj reprezentanc, najbolj množično je bila seveda zastopana gostiteljica Italija, od močnejših reprezentanc pa velja omeniti še Litvo, Kanado, Grčijo, Ukrajino, Madžarsko in Španijo, veliko od njih še brez olimpijske vozovnice prav v disciplinah, kjer za olimpijsko vozovnico kandidira tudi Slovenija.

Prvi dan so bile vse slovenske posadke v predtekmovanju neuspešne, drugi dan pa se je z zmago v predtekmi v finale A uvrstil skifist Fistravec, medtem ko dvojcu in lahkemu dvojnemu dvojcu s četrtima mestoma v predtekmi to ni uspelo.

Fistravec je s četrtim mestom postavil dobre temelje za nadaljevanje sezone, v kateri ga kot enega glavnih ciljev čakajo olimpijske kvalifikacije konec maja v Luzernu. Zmagal je Robert Ven (Finska), drugi je bil Bendeg Petervari-Molnar (Madžarska), tretji pa Rolandas Mascinskas (Litva).

Na polovici proge je bil še tretji, nato … Gašper Fistravec | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Na polovici proge je bil Fistravec še tretji, v drugem delu pa ga je prehitel Mascinskas, sicer član litvanskega dvojnega dvojca, ki je bil lani srebrn na SP. Litva ima tudi edina od današnjih šestih finalistov že olimpijsko vozovnico v enojcu, preostali pa bodo neposredni konkurenti na kvalifikacijski regati konec maja v Luzernu.

Tam velja računati še na nekaj drugih (Belgija, Nemčija, Kanada, Ukrajina, ZDA, Srbija), s katerimi se bo slovenski skifist po vsej verjetnosti srečal na svetovnem pokalu v Vareseju čez dva tedna.

"Rezerve v občutku in tempu je še precej"

"V prvi vrsti sem poskusil odmisliti nekoliko ponesrečeni petkov nastop in se skoncentrirati na dve preostali tekmi. Včeraj sem naredil korak naprej, danes pa sem se s tem rezultatom že zelo približal tistim tekmecem, s katerimi bom nastopal na dodatnih olimpijskih kvalifikacijah. Res je, da tu še nismo v tisti pravi formi, rezerve v občutku in tempu pa je še precej. V prihodnjih dveh mesecih bo treba stremeti k Luzernu, smo na dobri poti, kar je potrdil ta rezultat, in se že veselim dela," je po tekmi dejal Fistravec.

Prihodnja tekma, na kateri bodo nastopili slovenski veslači, bo prva postaja letošnjega svetovnega pokala od 15. do 17. aprila v Vareseju.

Ne spreglejte