Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
13. 1. 2014,
10.53

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

legionarji Klemen Čebulj Alen Šket Mitja Gasparini Alen Pajenk Tine Urnaut Miha Plot Matevž Kamnik Dejan Vinčić Tina Lipicer Samec Jernej Potočnik Davor Čebron Sara Hutinski Sonja Borovinšek Rok Satler Jani Kovačič Danijel Koncilja Nejc Pušnik

Ponedeljek, 13. 1. 2014, 10.53

3 leta

Gasparini boljši od Trentina, Pajenk spet na terenu

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po krajšem premoru, ki so ga odbojkarji večinoma preživeli v reprezentanci, so se slovenski legionarji spet vrnili v svoje klube. Pretekli teden je bil za Slovence zelo uspešen.

Italijani so odigrali kar dva kroga. Mitja Gasparini je v sredo z Verono premagal aktualne prvake Trentino, v soboto pa se je spravil še na Vibo Valentio Mihe Plota. Nove zmage, tretje v tej sezoni, se je veselil tudi Klemen Čebulj, uspešen pa je bil tudi Alen Šket, z Modeno je s 3:1 v nizih premagal Cueno.

V Italiji po 12 krogih serie A s 33 točkami še vedno vodi Macerata, pet manj jih ima Piacenza, Trentino ima na tretjem mestu 25 točk, Gasparinijeva Verona jih ima na petem mestu 21. Šketova Modena zaseda sedmo mesto (16 točk), Plotova Valentina je osma (14), Čebuljeva Ravenna pa z 10 točkami in tekmo manj zaseda predzadnje, 11. mesto.

Po poškodbi ramena, zaradi katere je moral odpovedati tudi nastop v reprezentanci, je spet zaigral Alen Pajenk. Če je v sredo še počival, pa je v soboto odigral skoraj celotno srečanje proti Zaksi in dosegel 10 točk. Žal je njegov Jastrzebski oba derbija nesrečno izgubil z 2:3 v nizih.

Hutinskijeva blesteal na Češkem

Poleg Plota je grenkobo poraza ta konec tedna okusila le še Tina Lipicer Samec, ki je s svojim Pomijem pred domačimi gledalci morala priznati premoč ekipi Imoco Volley. Kapetanka Lipicerjeva je zbrala 11 točk in bila znova brezmadežna na sprejemu. Na Češkem gre še vedno vse kot po maslu slovenskima blokerkama Sonji Borovinšek in Sari Hutinski. Njun Prostejov je dosegel še 15. zaporedno zmago, še vedno pa v domačem prvenstvu ne poznata poraza. Posebno se je na sobotni tekmi izkazala Hutinskijeva, ki je odigrala celotno srečanje in dosegla odličnih15 točk.

Ne spreglejte