Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 8. 2017,
20.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Las Vegas UFC MMA boks Conor McGregor Floyd Mayweather

Torek, 22. 8. 2017, 20.20

6 let, 6 mesecev

Floyd ne trenira prav zavzeto, Conor medtem "pretepel" trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Floyd Mayweather | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na forumih in v nekaterih spletnih medijih je zakrožila novica, da se Floyd Mayweather na veliki nedeljski spopad s Conorjem McGregorjem ne pripravlja povsem resno. "Trenira kakovostno, a ne tako zavzeto, kot je prej," je besede svojega znanca iz Mayweatherjevega tabora v javnost spravil angleški borec mešanih borilnih veščin Michael Bisping.

Mayweather je v obdobju aktivne boksarske kariere veljal za enega od najbolj predanih in delavnih borcev, ki se je na treningih posvečal tudi najmanjšim podrobnostim in ni nikoli ničesar prepustil naključju.

"Floyd te prouči do skrajnosti. Kdo so tvoji otroci, kdo so tvoji starši. Vse. Ne pripravi se na dvoboj, temveč na človeka. Če do podrobnosti spoznaš tekmeca, se ti ni treba posvečati njegovemu slogu borbe," je za ESPN povedal ameriški boksar Zab Judah, ki se je z Mayweatherjem pomeril leta 2006 in izgubil po soglasni sodniški odločitvi.

Mayweather na treningu menda ni tako zavzet, kot je bil v preteklosti.  | Foto: Reuters Mayweather na treningu menda ni tako zavzet, kot je bil v preteklosti. Foto: Reuters Judah je kot sparing partner sodeloval tudi v Mayweatherjevem pripravljalnem taboru pred dvobojem z McGregorjem in pred dnevi je po spletu zakrožila informacija, da naj bi šampiona na treningu celo nokavtiral, kar so iz Mayweatherjevega tabora javno hitro zanikali.

Mayweather lenari?

Mayweather pa tokrat vseeno naj ne bi bil tako priden, pravi Michael Bisping. Slavni boksar, kot kaže, lov na svojo 50. poklicno zmago jemlje bolj z levo roko. "Floyd trenira, trenira kakovostno, ampak ne tako zavzeto, kot je v preteklosti," pravi Anglež in prav to navaja kot morebitno priložnost za McGregorja.

Mayweather pri zrelih 40 letih morda niti ni več sposoben prav trdega treninga, tudi sam je že omenjal, da ni več tako hiter, kot je bil nekoč, in da ima težave z zapestji. Na drugi strani se McGregor na največji dvoboj življenja pripravlja stoodstotno. V noči na nedeljo bo najbrž v življenjski fizični pripravljenosti, njegovo odločnost pa je na treningu izkusil tudi trener John Kavanagh.

Tole je objavil na Instagramu:

 

"Y'all right down there coach?" 🤣 #notapush #winorlearn #6days #mayweathermcgregor credit @ginger_beard_photos

A post shared by Coach Kavanagh (@coach_kavanagh) on

"Trener, je vse v redu s tabo tam doli," je pripisal, med ključnike pa vključil tudi #notapush (ni porivanje), kar je seveda odgovor Paulieju Malignaggiju, boksarju, ki je ga je McGregor na sparingu z udarci spravil na tla, a je to Američan nato besno zanikal in trdil, da ga je Irec le porinil.

"Ta dvoboj je farsa"

Na stavnicah in med poznavalci boksa Mayweather še vedno velja za velikega favorita. Oglasil se je tudi upokojeni britanski težkaš Lennox Lewis, ki je dvoboj Mayweather-McGregor označil za farso: "Temu bi težko rekel borba. Mayweather bo boksal z nekom, ki nima čisto nobenih izkušenj v tem športu. V 49 dvobojih ni nobenemu od Floydovih tekmecev uspelo najti načina, da bi ga premagal. Zdaj pa se najde neki borec iz UFC brez enega profesionalnega boksarskega dvoboja in misli, da bo prvi? To je farsa."

Konec zvezdniškega prijateljstva?

Lewis je le še eno od slavnih imen iz sveta boksa, ki McGregorju ne pripisuje nobenih možnosti za nedeljsko zmago, a ima tudi McGregor nekaj podpornikov. Med temi delno tudi slavnega pop pevca Justina Bieberja, ki je bil še do nedavnega velik Floydov prijatelj. Bieber je namreč pred časom dejal, da verjame v Floydovo zmago, ni pa hotel pritegniti Mayweatherjevi mantri, da bo zmagal tudi zelo prepričljivo, z nokavtom.

Bila sta velika prijatelja. | Foto: Reuters Bila sta velika prijatelja. Foto: Reuters

Mayweather je na družbenih omrežjih Bieberju sicer oprostil "izdajstvo" in povedal, da "fant pač rešuje neke osebne težave in ni čisto pravi", vseeno pa je zvezdniškega prijateljstva menda konec, saj je Bieber nehal slediti Floydovemu profilu na Instagramu, kar naj bi tega močno razjezilo.

Mayweather bo v noči na nedeljo branil čast boksa. Če enemu od najuspešnejših boksarjev vseh časov novinca ne uspe nokavtirati v 12 rundah, bo to poraz za šport, menijo boksarski puristi. Floyd napoveduje, da bo agresiven, da ne bo tako previden in taktičen, kot je bil v zadnjih profesionalnih dvobojih, a prav morebitna neprevidnost in podcenjevanje ga lahko drago stanejo.

Kdo bo zmagovalec spektakularnega boksarskega dvoboja v Las Vegasu?

  • Floyd Mayweather
    50,67 %
    1205 glasov
  • Conor McGregor
    49,33 %
    1173 glasov
Oddanih 2378 glasov

Dvoboj bo v nedeljo, 27. avgusta, ob 4:30 zjutraj (po slovenskem času) v lasvegaški dvorani T-Mobil, ki sprejme 20 tisoč obiskovalcev. Glavni sodnik dvoboja bo Robert Boyd, sodniki ob ringu so Burt Clemens, Dave Moretti in Guido Cavalleri.


Conor McGregor

Starost: 29 let (14. julij 1988)

Nacionalnost: Irska

Naravna teža: 70 kg

Višina: 175 cm

Doseg rok: 188 cm

Dominantna roka: leva

Statistika: 21 zmag (18 KO) – 3 porazi v MMA, 0 profesionalnih dvobojev v boksu


Floyd Mayweather

Starost: 40 let (24. februar 1977)

Nacionalnost: ZDA

Naravna teža: 69 kg

Višina: 173 cm

Doseg rok: 183 cm

Dominantna roka: desna

Statistika: 49 zmag (26 KO) – 0 porazov v profesionalnem boksu

Ne spreglejte