Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 7. 2014,
22.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca polfinale evropska liga odbojka Grčija Tine Urnaut Luka Slabe

Sobota, 12. 7. 2014, 22.11

8 let

"Fantje vedo, da so boljši, to je bil problem"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Selektor Slovenske odbojkarske reprezentance Luka Slabe je bil zadovoljen s sprejemom, več pripomb pa je imel nad napadom. Kapetan Tine Urnaut vesel zmage nad prijateljem Mitarjem Đurićem.

Luka Slabe, selektor Slovenije: "Fantje vedo, da so boljši, to je bil danes problem. Nismo bili pravi, toda zmagali smo in to je najbolj pomembno. Fantom moram čestitati, sprejem je bil odličen, tudi večino drugih elementov, pripombo imam le na napad. Sam odstotek niti ni bil slab, moti me le veliko število direktnih napak. Toliko napak, kot smo jih danes naredili, jih prej nismo v treh tekmah skupaj. Ekipa, ki ponavadi nared eno na niz, jih je tokrat pet. Zato je bil izid 3:2. A tudi to je prednost pred domačo tekmo, ki bo podobna. Ne smemo delati začetniških napak, še prej pa pozdraviti Gregorja Ropreta in dobro opraviti treninge. Zagotovo pa nas čaka še ena težka tekma."

Tine Urnaut, kapetan Slovenije: "Pričakoval sem težko tekmo. Po startu, ki ni bil idealen, smo se uspeli vrniti v igro, v četrtem pa že na začetku prišli v krizo, zaostanek sicer izničili, v končnici pa se nam je maščevalo veliko število napak. A vesel sem in ponosen na fante, da smo se v petem nizu uspeli izvleči. V napadu nismo bili suvereni, oni pa so začutili svojo priložnost. Igrali so dobro, polovili nekaj nemogočih žog, v napadu pa si čestitke zasluži Mitar Đurić, ki je odigral fenomenalno. Sva dobra prijatelja, imam pa natančno evidenco, da sem ga zdaj premagal tretjič, on pa mene prej šestkrat. Upam, da bom po Mariboru še zmanjšal zaostanek za njim."

Matija Jereb, podajalec Slovenije: "To je bila za mene najpomembnejša reprezentančna tekma. Bila je živčna, z naše strani mogoče celo preveč živčna, kar je bila posledica njene pomembnosti in tudi vročekrvnega občinstva. Umiriti se bi morali in boljše oddelati vse stvari. Grki so nas danes imeli pripravljene, da se jim predamo, da izgubimo, a so premagali sami sebe. S svojo igro nisem zadovoljen, moral bom veliko delati, da bom nekoč zadovoljen. Ropret je bil danes odličen, a se mu poškodba pozna pri telesni pripravljenosti, zato sem moral vskočiti jaz."

Ne spreglejte