Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 3. 2023,
21.20

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Sašo Boškan Janja Šegel Špela Perše Katja Fain Maribor

Nedelja, 5. 3. 2023, 21.20

1 leto, 1 mesec

Maribor, mednarodni plavalni miting

Fainovi znova dosežek dneva, Janji Šegel pa dve zmagi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Katja Fain | Katja Fain je z zmago na 400 metrov prosto poskrbela za dosežek dneva v Mariboru. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Katja Fain je z zmago na 400 metrov prosto poskrbela za dosežek dneva v Mariboru.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zadnji dan mednarodnega mitinga v bazenu Pristan v Mariboru je za dosežek dneva z zmago na 400 metrov prosto poskrbela Mariborčanka Katja Fain, Janja Šegel pa je bila najhitrejša na 100 metrov hrbtno in 50 metrov prosto.

Za uvod zadnjega tekmovalnega dne so bili v ospredju plavalci prostega sloga na 400-metrski razdalji. V moški konkurenci je prepričljivo zmagal triglavan Sašo Boškan s časom 4:00,91, v ženski pa smo videli prav tako zanesljivo zmago Mariborčanke Katje Fain, ki je s 4:14,66 po mednarodnem točkovanju postavila tudi izid dneva, a z njim sama ni bila zadovoljna, saj si je želela boljšega. Druga je bila Radovljičanka Špela Perše.

Janja Šegel je tako kot prvi dan tudi zadnjega končala z dvema zmagama. Najprej je bila z 1:03,10 nepremagljiva v disciplini 100 metrov hrbtno, nato pa s 25,68 še na 50 metrov prosto, kjer je do brona priplavala Velenjčanka Najya Hana Jukić.

"Zelo sem zadovoljna z rezultatom na 100 metrov hrbtno, na 50 metrov kravl pa niti nisem pričakovala tako hitrega plavanja. Če potegnem črto pod tridnevno tekmovanje, lahko rečem, da sem z nastopi zelo zadovoljna, z nekaterimi rezultati pa sem presenetila celo sebe. Naslednja tekma bo naslednji konec tedna v Zagrebu," je ob koncu dejala Šeglova.

Med plavalci je bil na 100 metrov hrbtno prvi v cilju Bor Vran-Benkovič (PK Branik Maribor), do brona pa je priplaval Leonardo Korent (PK Ljubljana), tretji tudi na 50 metrov prosto, kjer bil zmagovalec s 23,67 Velenjčan Matic Bizjak Jambrović. Od slovenskih plavalcev je do medalje priplaval še Ljubljančan Jaš Berložnik, ki je bil v disciplini 200 metrov delfin drugi.

Preberite še:

Katja Fain
Sportal Katja Fain do zmage na 200 m prosto, Bau končal kariero
Ne spreglejte