Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 5. 2016,
18.02

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Alen Dimic Sašo Bertoncelj Rok Klavora gimnastika

Četrtek, 26. 5. 2016, 18.02

6 let, 7 mesecev

Alen Dimic jezen: Na suho so me nategnili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Alen Dimic | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski telovadci so na evropskem prvenstvu v Bernu opravili svoje delo v kvalifikacijah, pred zadnjo, večerno skupino pa so trenutno med osmerico finalistov Rok Klavora na parterju, Alen Dimic na bradlji in drogu ter Sašo Bertoncelj na konju z ročaji.

Ali bodo omenjeni Slovenci nastopili v nedeljskih finalih na orodjih, bo znano okrog 20. ure, ko bo konec še zadnje od treh kvalifikacijskih skupin. Ta je sicer najmočnejša, saj jo sestavljajo najboljše reprezentance zadnjega EP.

Dimic je bil s sestavo, ki jo je pokazal na bradlji, zadovoljen, precej bolj besen pa je bil nad oceno, ki so mu jo sodniki prisodili na drogu. "Na suho so me nategnili. Ne znam lepše narediti. Ne vem, v čem je 'hec'. Zelo sem jezen. Pa ne nase, ampak na sodnike. Razumem, da se hranijo za svoje, ampak enkrat pa moram dobiti takšno oceno, kot si jo zaslužim," je vročekrvno razlagal Dimic, po dveh tretjinah kvalifikacij četrti na drogu in sedmi na bradlji.

"Od tekme pričakujem oceno, ki mi pripada. Da so sodniki pošteni. Rezultat pride. Če narediš lepo vajo in dobiš takšno oceno, potem rečeš samo hvala lepa. Bolje, da se grem balinanje. Vsi so mi čestitali, me pohvalili, ampak jaz sem poraženec. S svojimi vajami sem zadovoljen. To je bil maksimum," je tudi s kakšno vmesno kletvico nadaljeval Dimic.

Razočaran, če ne bo v finalu

Na parterju sta nastopila dva Slovenca. Prvi je bil debitant na največjih tekmovanjih Luka Terbovšek, ki je "odletel" s parterja že po prvi diagonali, a se je v nadaljevanju zbral in je pred zadnjo skupino 42. "Na lestvici od nič do deset sem bil živčen za sedem," je priznal Terbovšek.

"Razočaran bom, če ne bom v finalu," pravi Rok Klavora. | Foto: Vid Ponikvar "Razočaran bom, če ne bom v finalu," pravi Rok Klavora. Foto: Vid Ponikvar

Dramo je že drugo leto po vrsti pripravil Klavora. Vse do konca vaje je bil odličen, nato se je po zadnjem doskoku začel loviti in je napravil prestop. Sodniki so mu za to odbili 0,1 točke, po dolgem čakanju na oceno pa je končal na drugem mestu. A to še ni bilo konec; njegov trener Dejan Jovanovič se je pritožil nad oceno, sodniki so mu ugodili in mu dodali desetinko točke.

"Do zadnje diagonale je vse teklo popolno. Zadnji skok sem prerotiral. Imel sem malo slabši občutek v zraku, pod sebe sem potisnil noge, naredil dolg korak naprej in prestop. Počutil sem se super. Nad nastopom ne bom razočaran. Razočaran bom, če ne bom v finalu. Še ena izmena je, vsi morajo narediti svojo vajo. Bomo videli. Spet se bom tresel kot lani," je o svojem nastopu menil Klavora, ki je že lani na EP v Montepellierju vse do zadnjega trepetal za finale osmerice, nato pa končal kot deseti.

"Da bi se na koncu skupaj smejali in rekli, kaj smo se tresli"

"Mogoče se bomo na koncu skupaj smejali in rekli, kaj smo se tresli, saj je bilo suvereno. Lahko pa se zgodi, da bom brez finala." | Foto: Vid Ponikvar "Mogoče se bomo na koncu skupaj smejali in rekli, kaj smo se tresli, saj je bilo suvereno. Lahko pa se zgodi, da bom brez finala." Foto: Vid Ponikvar

Nekoliko bolj miren je bil po koncu kvalifikacij Bertoncelj, ki je svoje delo opravil brez težav, zadovoljstvo je pokazal takoj, ko je seskočil s konja, pred zadnjo skupino pa je tretji. "Upam, da bo dovolj. Za mano prihaja še devet močnih fantov. Statistika pravi, da po navadi kdo 'kiksne'. Mogoče se bomo na koncu skupaj smejali in rekli, kaj smo se tresli, saj je bilo suvereno. Lahko pa se zgodi, da bom brez finala," je miril Bertoncelj. Priznal je, da je bil malo živčen, hkrati pa zadovoljen s prikazanim: "Bila je ena lepših vaj, kar sem jih izvedel. Veseli me, da sem jo izvedel na najbolj pomembni tekmi. Dajmo držati pesti, da bom lahko še lepšo naredil v nedeljo."

Bertoncelj in Klavora bosta tako z zanimanjem spremljala vsak gib zadnjih telovadcev v kvalifikacijah, nekaj lažje bo prvemu, ki je mlajšega reprezentančnega kolega že bodril. "Roka sem malo že 'hecal'. Po navadi je do mene prišel Mitja Petkovšek, ko smo vedeli, da bom blizu finala. Prišel je do mene in rekel: 'Sašo, hvala lepa, da si naredil zadnjo izmeno zanimivo, da bomo lahko skupaj navijali in se tresli.' Malo bolj mirno ga bom spremljal jaz, ampak bom še živčen."

Ne spreglejte