SiolNET. Sportal Drugi športi
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger
evropsko prvenstvo, malokalibrska puška trojni položaj na 50 m, bologna

Markoja najboljši Slovenec

0,04

termometer

Robert markoja
Robi Markoja je bil na 47. mestu najvišje uvrščeni Slovenec. Foto: Vid Ponikvar

Slovenska strelska reprezentanca je po dvodnevnem tekmovalnem premoru znova stopila na veliko sceno na evropskem prvenstvu z malokalibrskim orožjem na 25 in 50 metrov v Bologni. Na današnji moški tekmi v olimpijski disciplini malokalibrska puška trojni položaj na 50 m je bil najboljši Robi Markoja, ki je s 1162 krogi zasedel 47. mesto.

Na strelskem maratonu sta nastopila še dva slovenska strelca. Šestinpetdesetletni Rajmond Debevec, nekdanji svetovni rekorder ter olimpijski prvak v tej najbolj zahtevni strelski disciplini, je s 1160 krogi osvojil 51., Jakob Petelinek pa s 1145 krogi 65. mesto.

Slovenija je ekipno tekmo končala na zadnjem, 19. mestu (3467). Zlato kolajno je z novim svetovnim in evropskim rekordom osvojila Norveška (3540), srebrno Češka (3526), bronasto pa Madžarska (3518).

Markoja je na današnji posamični preizkušnji v klečečem položaju zadel 390, v ležečem 393, v stoječem pa 379 krogov. Debevec je bil najbolj natančen v ležečem položaju (397), kleče je zadel 389, v zadnjih letih njemu neljubemu stoječemu položaju pa 374 krogov. Petelinek je kleče zadel 379, leže 390, stoje pa 376 krogov.

Rajmond Debevec Sportal Debevec spada med 20 najboljših strelcev v Evropi

V kvalifikacijah je bil najboljši Norvežan Simon Claussen, ki je zadel 1182 krogov. Poleg njega so se v finale prebili še njegova rojaka Henrik Larsen in Jon-Hermann Hegg, Litovec Karolis Girulis, Italijan Lorenzo Bacci, Čeha Petr Nymbursky in Filip Nepejchal ter Britanec Dean Bale.

Debevec in Markoja še na evropsko prvenstvo z velikokalibrsko puško

Debevec, ki je na tukajšnji tekmi v disciplini malokalibrska puška leže na 50 metrov zasedel solidno 19. mesto, in Markoja bosta prihodnji teden nastopila še na evropskem prvenstvu z velikokalibrsko puško na 300 metrov, na vojaškem strelišču v Tolmeču pri Vidmu pa se jima bo pridružil še Dušan Ziško.

Rajmond Debevec je končal na 51. mestu. Rajmond Debevec je končal na 51. mestu.

V današnjih dopoldanskih urah je na strelsko črto stopila tudi Denis Bola Ujčič. Izkušena strelka iz Postojne je opravila polovico tekme s pištolo na 25 metrov. V preciznem delu dvodnevne preizkušnje je zadela 285 krogov, v soboto je pred njo še nastop v hitrostrelnem programu. Po "prvem polčasu" dvodnevne tekme, ki bo na programu poletnih olimpijskih iger prihodnje leto v Tokiu, je v vodstvu Grkinja Anna Korakaki (295).

Čeper do šestega mesta

Dvaindvajsetletni Jože Čeper je na torkovi tekmi s standardno pištolo osvojil šesto mesto, kar je doslej najboljša slovenska uvrstitev v Bologni. Na današnji tekmi v olimpijski disciplini hitrostrelna pištola na 25 metrov strelcu iz Gornjih Ležeč ne kaže dobro, po treh serijah strelov v osmih, šestih in štirih sekundah je zadel 277 krogov in je trenutno na 44. mestu. V soboto bodo na sporedu še tri serije, po prvem dnevu pa je v vodstvu Francoz Clement Bessaguet (295).

V soboto bodo na veliko sceno stopile tudi Živa Dvoršak, Urška Kuharič in Klavdija Jerovšek. Pred njimi je tekma v kraljevski strelski disciplini - malokalibrska puška trojni položaj na 50 metrov. Naše strelke se na uvodni tekmi z malokalibrsko puško leže v Bologni niso posebej izkazale, Dvoršakova je s 615,8 kroga zasedla 49., Kuharičeva s 615,5 kroga 51., Jerovškova pa s 611,2 kroga 58. mesto.

Preberite še:

strelstvo, zračna puška Sportal Primorski strelec Jože Čeper šesti na EP v Bologni

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin